Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Sevastova sasniedz Austrālijas atklātā čempionāta trešo kārtu

© F64

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova ceturtdien sasniedza Austrālijas atklātā čempionāta trešo kārtu.

Pasaules ranga 12.vietas īpašniece Sevastova, kura šajā turnīrā izlikta ar 13.numuru, otrās kārtas cīņā ar 6-3, 3-6, 6-2 uzvarēja planētas 106.raketi Bjanku Andresku no Kanādas.

Sevastova Austrālijas atklātā čempionāta trešo kārtu sasniegusi otro gadu pēc kārtas, bet 2011.gadā viņa iekļuva ceturtajā kārtā, kas šajā turnīrā ir Latvijas pārstāves karjeras labākais sasniegums. Šobrīd viņa nopelnījusi 130 WTA ranga punktus.

Par iekļūšanu 1/16 finālā Sevastova cīnīsies ar ķīnieti Cjanu Vanu, kura ir planētas 21.rakete. Ķīnas pārstāve savā otrās kārtas mačā ar 6-2, 6-3 pārspēja Sevastovas draudzeni Aleksandru Kruniču no Serbijas (WTA 61.).

Ceturtdienas spēles pirmajā setā pie vienīgā breika tika tieši Sevastova, pretinieces servi laužot cīņas sestajā geimā, lai arī viņai pāris breiku iespējas bija jau pirms tam. Pirmo setu Latvijas pārstāve uzvarēja ar 6-3, tomēr spraigā otrajā setā Andresku revanšējās. Sevastova nonāca vadībā ar viena breika pārsvaru (3-2), tomēr pēc tam jaunā kanādiete divreiz pēc kārtas lauza pretinieces servi, pa vidam septītajā geimā Latvijas tenisistei neizmantojot četras breikbumbas.

Otrajā setā Andresku līdz ar to bija pārāka ar 6-3. Tādējādi uzvarētāja noskaidrojās izšķirošajā - trešajā - setā. Jau tā pirmajos divos geimos tenisistes apmainījās breikiem, tomēr pēc tam iniciatīva pārgāja Sevastovas pusē, kura breikus ieguva sestajā un astotajā geimā, setu noslēdzot ar 6-2 un triumfējot mačā.

Jau ziņots, ka Austrālijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā Sevastova ar rezultātu 6-3, 6-1 pārspēja vācieti Monu Bartelu, kura rangā ir 76.vietā.

Tikmēr 18 gadus vecā Andresku turnīru sāka no kvalifikācijas, kurā pārvarēja trīs kārtas, tiesa, divās no tām viņas pretinieces nepabeidza mačus. Pamatturnīra pirmajā kārtā viņa ar rezultātu 7-6 (7:1), 6-7 (0:7), 6-3 pārspēja rīkotāju speciālo ielūgumu saņēmušo amerikānieti Vitniju Osugivi, kura rangā ieņem 198.pozīciju.

Abām tenisistēm šī bija pirmā savstarpējā spēle karjerā.

Sevastova sezonas pirmajās sacensībās sasniedza Brisbenas WTA "Premier" turnīra ceturtdaļfinālu, bet turpinājumā apstājās Sidnejas WTA "Premier" turnīra pirmajā kārtā.

Savukārt Andresku Oklendas WTA "International" turnīrā pamanījās uzveikt Karolīnu Vozņacku un Venusu Viljamsu, finālā vien trīs setos piekāpdamās vācietei Jūlijai Gērgesai. Aizpērn rumāņu izcelsmes tenisiste triumfēja divos junioru "Grand Slam" dubultspēļu turnīros, bet vienspēlēs viņa izcīnījusi trīs ITF līmeņa trofejas.

Sevastova Austrālijas atklātā čempionāta pamatturnīrā spēlē sesto reizi, labāko rezultātu sasniedzot 2011.gadā, kad izdevās aizkļūt līdz ceturtajai kārtai. Tikmēr Andresku pērn debitēja "Australian Open", ciešot zaudējumu atlases pirmajā kārtā.

Jau ziņots, ka Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Aļona Ostapenko pirmdien pirmās kārtas cīņā ar rezultātu 1-6, 6-3, 2-6 piekāpās Grieķijas tenisistei Marijai Sakari.

Vīru turnīrā pirmajā kārtā apstājās Ernests Gulbis, kurš mačā ar 2014.gada čempionu Stanu Vavrinku uzvarēja pirmo setu, bet otrajā muguras traumas dēļ izstājās.