Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

U20 izlase saglabā vietu 1A divīzijā

© lhf.lv

Šodien Fisenē beidzās pasaules čempionāts hokejā 1A divīzijā U20 izlasēm un ar nelielu izbīli tas beidzās Latvijas izlasei. Tikai pēdējā spēlē Latvijas izlase nodrošināja palikšanu šajā grupā un neviens šobrīd nepateiks, kā viss beigtos, ja pēdējā mačā vienaudžiem no Baltkrievijas par katru cenu būtu nepieciešama uzvara.

Lai saglabātu vietu 1A divīzijā, Latvijas U20 izlasei čempionāta pēdējā spēlē noteikti bija jāuzvar baltkrievus, vien spēles dienas rītā nebija ne jausmas - kā jāuzvar. Pamatlaikā vai papildlaikā vai pat pietiktu ar neizšķirtu pamatlaikā un vienu punktu. Daudz kas bija atkarīgo no tā, ka beigtos dienas pirmās divas spēles. Pirmajā mačā tikās Austrijas un Norvēģijas izlases. Norvēģiem nekas vairs nebija vajadzīgs, bet austriešiem bija jāmūk no latviešiem un daļēji tas arī izdevās. Zaudējot papildlaikā, Austrijai viens punkts un jau divu punktu attālumā no Latvijas vienaudžiem.

Pēc tam Vācija tikās ar Franciju. Vācijai bija nepieciešams viens punkts, lai izcīnītu pirmo vietu un pārceltos uz eliti, bet Francijai - jo vairāk, jo labāk. Franči nedabūja neko - zaudējums ar 1:6 un tas nozīmēja, ka latviešiem kļūst mazliet vieglāk. Proti, pret baltkrieviem ir jāpaņem tikai punkts (neizšķirts pamatlaikā) un nemaz tik nereāli tas neizskatījās. Pēc tam, kad vācieši apspēlēja Franciju, baltkrieviem pirmā vieta vairs nebija aktuāla un, līdz ar to, spēlei pret latviešiem vairs nebija nekādas vērtības. Ja nu vienīgi prestiža jautājums… Ja Latvijas un Baltkrievijas spēle būtu pirms Vācijas - Francijas mača, tad abām spēlēm būtu pavisam citas vērtības, bet ir kā ir un latviešiem vajadzēja izmantot šo labvēlīgo situāciju.

Mūsējie to izmantoja, izcīnīja uzvaru ar 3:1 (vārtus guva Daniels Bērziņš, Niks Krollis un Viktors Jašunovs). Latvijas izlasei 1A divīzijā ceturtā vieta, bet kopējā pasaules rangā - 14. vieta. Tik zemu U20 izlase pēdējo reizi bija 2004. gadā, kad arī rangā atradās 14. vietā.