Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

2019. gadā Jūrmalā notiks WTA līmeņa turnīrs

© f64

Pēc WTA valdes lēmuma oficiāli kļuvis zināms, ka nākamgad jūlija otrajā pusē Jūrmalā risināsies WTA "International" līmeņa turnīrs tenisā sievietēm, sarunā ar Sportacentrs.com pastāstīja Latvijas Tenisa savienības ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks.

Sacensības uz māla seguma notiks nedēļu pēc Vimbldonas čempionāta no 22. līdz 28. jūlijam. Sākotnējā kalendārā šo turnīru bija plānots rīkot Maskavā, bet tas ticis pārcelts uz Latviju, kur šobrīd ir divas paša augstākā līmeņa tenisistes.

"Šīs ir lieliskas ziņas. Mēs, tenisa savienība, būsim sadarbības partneris, licence pārceļas no Maskavas uz Jūrmalu, bet rīkotāji paliek tie paši," pastāstīja Lejnieks. "Mēs esam priecīgi un lepni, ka šāds pasākums notiks pie mums. Šī būs lieliska iesvētīšana atjaunotajiem Jūrmalas kortiem."

Kā Lejnieks pastāstīja, Jūrmalas kortos centrālajā laukumā var saiet līdz pat 3000 skatītājiem. "Stacionārās vietas ir mazāk, bet jau sākotnēji tika projektēts tā, ka iespējams tribīnes piecelt klāt."

Kā atzina ģenerālsekretārs, viņš pagaidām nav runājis ar Latvijas vadošajām tenisistēm Aļonu Ostapenko un Anastasiju Sevastovu par iespējamu spēlēšanu šajā turnīrā. Šogad Ostapenko pēc Vimbldonas vairs neatgriezās uz māla seguma, uzreiz startējot Ziemeļamerikas turnīros uz cietā seguma, bet Sevastova vēl tika pie titula Bukarestē un iekļuva ceturtdaļfinālā Maskavā.

Februārī abas Latvijas izlases līderes spēlēs "Arēnā Rīga" spēlēs Federāciju kausa duelī pret Slovākiju. Vēl šonedēļ Ostapenko pauda, ka pēc spēlēšanas dzimtenē viņa ilgojusies no aptuveni 8-10 gadu vecuma.