Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Girgensonam trešie vārti, "Sabres" pārtrauc zaudējumu sēriju

© scanpix.ee

Zemgus Girgensons šonakt guva savus sezonas trešos vārtus Nacionālajā hokeja līgā, palīdzot Bufalo „Sabres” papildlaikā ar 4:3 pārspēt Losandželosas „Kings”. Bufalo mača gaitā atspēlējās no 1:3, bet papildlaikā uzvaras vārtus guva Džefs Skiners.

Zemgus Girgensons bija izlaidis iepriekšējo „Sabres” spēli, tiekot atstāts rezervē, bet šonakt atgriezās laukumā, atkal spēlējot ceturtajā maiņā. Viņš nospēlēja 12:25 minūtes, gandrīz trīs minūtes darbojoties mazākumā, taču šajā laikā Zemgus paspēja izcelties ar vārtu guvumu, trim spēka paņēmieniem un iegūt pozitīvu lietderības koeficientu +2. Girgensonam šie bija trešie vārti sezonā, kopumā viņš 28 spēlēs guvis septiņus punktus.

Girgensons ar vārtu guvumu izcēlās spēles 14. minūtē, kad Bufalo jau bija nokļuvusi iedzinējos ar 0:1. Latviešu uzbrucējs piedalījās „Sabres” presingā un uz pretinieku zilās zonas atņēma ripu „Kings” aizsardzības līderim Drū Dautijam, pasitot ripu uz tālāk zonā. Zemgus uzreiz metās ripai pakaļ, tika pirmais pie tās un uzreiz spēcīgi trieca to zem vārtu pārliktņa, panākdams neizšķirtu 1:1.

Otrajā periodā „Kings”, Rietumu konferences priekšpēdējās vieta īpašniece, guva divus vārtus, panākot sev vadību 3:1. Perioda pirmajā minūtē Mets Lufs atstāja jaņos „Sabres” debitantu Rasmusu Dalīnu, ar nūju gaisā apturot ripu un tiekot pie izgājiena viens pret vienu, bet spēles 36. minūtē Bufalo aizsardzībai neizdevās apturēt Adrianu Kempi, kurš no zonas stūra ieslidoja zonas centrā un, neskatoties uz aizsarga spiedienu, trāpīja vārtu stūrī.

„Sabres” izdevās atspēlēties, trešajā periodā dominējot (metienu attiecība 16:4). Vispirms vairākumu izdevās realizēt Džekam Aikelam, bet neizšķirtu 48. minūtē panāca Girgensona maiņa. Zemgus atradās vārtu priekšā un patraucēja vārtsargam, kamēr ripa veiksmīgi atsitās pret Jūhana Lāšona slidu un ielidoja vārtos. Lāšons tobrīd neveica kustību ar kāju, un vārtu guvums tika pareizi ieskaitīts.

Sekoja papildlaiks, kurā „Sabres” jau kopš paša sākuma spēlēja vairākumā un tai izdevās panākt sev vēlamo rezultātu - vairākuma pēdējās sekundēs Džefs Skiners sagaidīja ripu pie tukša vārtu stūra, panākot 4:3 savas komandas labā. Bufalo līdz ar to pārtrauca savu piecu zaudējumu sēriju un saglabāja trešo vietu Austrumu konferencē.

"Sabres" nākamā spēle būs pēc divām dienām pret Arizonas "Coyotes", arī savā laukumā, kam sekos viesošanās pie čempiones Vašingtonas "Capitals".