Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Kurucam deviņi, "Nets" pārtrauc zaudējumu sēriju

© scanpix.ee

Rodions Kurucs ar 21 spēlētu minūti piektdien sasniedza savas līdzšinējās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) karjeras rekordu, tāpat guva deviņus punktus un palīdzēja Bruklinas "Nets" ar rezultātu 115:104 (26:30, 30:24, 35:25, 24:25) apspēlēt Vašingtonas "Wizards". Šis vienībai bija pirmais panākums kopš traumu guva līderis Keriss Levērs.

Aizvadītajā mača pēc līdzīga pirmā puslaika "Nets" aizvadīja lielisku otrā nogriežņa sākumu, kurā veica 9:0 izrāvienu, vēlāk panākot arī 15 punktu pārsvaru. Trešā ceturtdaļa tika uzvarēta ar 35:25 un vēlāk pārsvaru viesi noturēja. Zīmīgi, ka izšķirošais izrāviens tika veikts laikā, kad uz rezervistu soliņa atradās viens no mača veiksmīgākajiem spēlētājiem Spensers Dinvidijs.

Kurucs pirmajā ceturtdaļā spēlēja pēdējās piecas minūtes, gūstot divus punktus, turpinājumā spēlējot gandrīz piecas minūtes arī otrās ceturtdaļas sākumā, kad īsā laikā sameta piecus punktus. Pēc tam līdzīgu laika nogriezni viņš nospēlēja arī trešās ceturtdaļas beigās un ceturtās ceturtdaļas pirmajā pusē.

Rodions Kurucs laukumā bija 21 minūti, sasniedzot savas līdzšinējās NBA karjeras rekordu, trāpot trīs no sešiem divpunktu raidījumiem un vienu no diviem tālmetieniem. Tāpat viņš savāca trīs atlēkušās bumbas un dueli noslēdza ar +/- rādītāju +1.

"Nets" rindās ar 25 punktiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Dinvidijs, kamēr 23 punkti un sešas piespēles bija D'Andželo Raselam. "Nets" zaudēja iepriekšējos trijos mačos, turklāt šonedēļ traumu guva vienības šīs sezonas rezultatīvākais spēlētājs Levērs, kurš laukumā nevarēs doties ilgāku laiku, tiesa, visticamāk, atgriezīsies vēl šosezon.

Tikmēr "Wizards" sastāvā labākais ar 25 punktiem un 17 atlēkušajām bumbām bija Dvaits Hovards. Galvaspilsētas vienība bija uzvarējusi iepriekšējos trijos mačos.

Ar septiņiem panākumiem 16 mačos "Nets" šobrīd atrodas Austrumu konferences devītajā vietā, vienībai esot par zaudējumu vairāk nekā "play-off" zonā esošajai astotās pozīcijas īpašniecei Orlando "Magic". Nākamajā cīņā "Nets" jau rītnakt plkst.1:00 pēc Latvijas laika uzņems Losandželosas "Clippers".