Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Kurucam 12 punkti un savainojums

© scanpix.ee

Rodions Kurucs turpināja savu sekmīgo debiju, izceļoties ar 12 punktiem 15 minūtēs pret „Pacers”, taču ceturtās ceturtdaļas sākumā latviešu uzbrucējs guva potītes traumu un spēli neturpināja. Viņa pārstāvētā Bruklinas „Nets” maču noslēdza ar zaudējumu 112:132.

Rodions Kurucs laukumā pavadīja 15 minūtes, kurās paspēja sakrāt 12 punktus (2p. 3/4, 3p. 2/5), turpinot savu augšupejošo punktu līkni. Pirmajā NBA spēlē Kurucs guva trīs punktus, otrajā - 11. Šodienas mača Kurucam arī sešas atlēkušās bumbas, divas kļūdas, viena piezīme un +/- rādītājs mīnus divi, kas bija otrs labākais komandas pamatīgajā zaudējumā.

„Nets” šodien ne tikai nesagaidīja papildinājumus sastāvā (ģimenes pieauguma dēļ ar komandu nebija Rondajs Holiss-Džefersons), bet arī bija spiesta iztikt bez iepriekšējā spēlē traumu guvušā Trevona Greiema. Kurucs līdz ar to arī šodien izpelnījās krietnu spēles laiku un arī šoreiz spēja to lietderīgi izmantot.

Latviešu uzbrucējs pirmoreiz laukumā devās pirmās ceturtdaļas vidū un trešajā spēlē pēc kārtas realizēja metienu jau pirmajā uzbrukumā. Atšķirībā no iepriekšējām divām spēlēm, šoreiz tas bija precīzs putālais metiens.

Ceturtdaļas turpinājumā Kurucs iemeta elegantu metienu caurgājienā, tika pie atlēkušās bumbas uzbrukumā, pēc kuras partneris guva divus punktus, bet ceturtdaļas pēdējās sekundēs Kurucs savāca bumbu pie sava groza, pārdriblēja pāri visam laukumam un 1.8 sekundi pirms beigām realizēja caurgājienu.

Otrās ceturtdaļas sākumā Kurucs devās ātrajā uzbrukumā un bija ceļā uz danku, taču viņu bloķēja Tairīks Evanss, 2010. gada NBA labākais debitants. Ceturtdaļas turpinājumā Kurucs izmēģināja laimi trīs tālmetienos, trāpot vienu no tiem. Ar Kuruca spēles palīdzību „Nets” izdevās turēt līdzi rezultātā, bet neveiksmīgas pirmā puslaika beigas pret „Pacers" noveda pie rezultāta 58:67.

Arī trešajā ceturtdaļā „Nets” turējās iedzinējos, un Kurucs devās laukumā, rezultātam esot 79:91. Viņš uzreiz izcēlās ar tālu un veiksmīgu tālmetienu un turpināja aktīvi spēlēt zem groziem. Taču Kuruca sekmīgajai spēlei beigas pienāca ātrāk nekā plānots - pēdējās ceturtdaļas otrajā minūtē viņš aizsardzībā neveiksmīgi pagrieza potīti un tika nomainīts. Komandas pārstāvji dažas minūtes vēlāk paziņoja, ka viņš spēlē nevarēs atgriezties, savukārt pēc spēles galvenais treneris Atkinsons ASV medijiem atklāja, ka rentgena analīzēs lūzums Kurucam nav konstatēts un viņam ir vienkārši izmežģīta potīte.

Brīdī, kad Kurucs guva traumu, „Nets” bija tikai deviņu punktu deficīts, taču ceturtajā ceturtdaļā Bruklinai vairs neizdevās sarīkot līdzvērtīgu cīņu. „Pacers” ātri vien tālu atrāvās un svinēja drošu uzvaru ar 132:112. „Nets” sastāvā debitēja šovasar draftētais Džanans Musa, kurš septiņās minūtēs tika pie diviem punktiem.

Kopumā „Nets” rindās ar 19 punktiem labākie bija Keriss Levērs un Džo Heriss, kamēr Indiānai ar 25 punktiem izcēlās Viktors Oladipo. „Pacers” sastāvā šodien nebija lietuvieša Domanta Saboņa, taču viņa vietā rezerves centra lomu sekmīgi izpildīja bijušais „Knicks” uzbrucējs Kails O`Kvins, gūstot 16 punktus un savācot astoņas bumbas zem groziem.

”Pacers” - ”Nets” 132:112

(33:29, 34:29, 28:27, 37:27)
Pacers: Oladipo 25, O`Kvins 16, Evanss 15, Bogdanovičs 15, Tērners 14, Kolisons 13, Makdermots 12, Džozefs 12, Jangs 10, Sammers, Holidejs, Džonsons.
Nets: Levērs 19, Heriss 19, Dinvidijs 13, Kurucs 12, Rasels 12, Krabe 10, Farīds 8, Alens 8, Deiviss 4, Dadlijs 3, Musa 2, Pinsons 2.