Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Pļaviņš/Točs turnīru Hamburgā pabeidz piektajā vietā

© fivb.ch

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs Pasaules tūres finālsacensībās Hamburgā, Vācijā, ceturtdaļfinālā ar 20:22, 21:15 un 13:15 piedzīvoja zaudējumu pret mājiniekiem Vikleru un Toli.

Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs šodien jau piedzīvoja zaudējumu grupu turnīra pēdējā spēlē, kas nozīmēja, ka apakšgrupas bilance viņiem bija 2-2. Ar to izrādījās pietiekami, lai iegūtu trešo vietu un tiktu ceturtdaļfinālā, kurā savukārt šovakar bija jāspēkojas ar otras apakšgrupas otrās vietas ieguvējiem vāciešiem Klemensu Vikleru un Jūliusu Toli.

Mājiniekiem Vikleram un Tolem bija liels skatītāju atbalsts, kas palīdzēja spēles sākumā turēties vadībā, taču Pļaviņš un Točs pirmā seta vidū uz brīdi pārņēma vadību (14:12). Seta izskaņā spēle noritēja punkts punktā, vāciešiem atrodoties pussolīti priekšā. Pļaviņam un Točam gan bija ļoti laba iespēja pārņemt vadību, taču Pļaviņš savu sitienu trāpīja autā.

Pirmo setbumbu Pļaviņam un Točam izdevās atspēlēt (20:20) ar pacietīgu un nekļūdīgu saspēli pie tīkla, taču izvirzīties vadībā nesanāca, Vikleram uzņemot gremdi. Savukārt otro setbumbu vācieši prata izmantot un uzvarēja ar 22:20.

Otro setu latvieši iesāka daudz veiksmīgāk un izvirzījās vadībā 7:3, taču pēc neliela pārtraukuma Viklers un Tole līdzsvaroja spēli un prata pietuvoties līdz 8:9. Pļaviņam un Točam izdevās uzvarēt divās nākamajās izspēlēs, lai arī otrajā no tām vācieši apstrīdēja tiesneša lēmumu par sliktu viņiem. Spēlējot daudz iedvesmotāk un gandrīz izvelkot arī bumbu situācijā, kad gan Pļaviņš, gan Točs bija ārpus laukuma, latvieši nostabilizēja savu pārsvaru 3-4 punktu attālumā, un seta beigās daudz jautājumu par uzvarētāju nebija (21:15 Pļaviņa un Toča labā).

Trešajā setā Pļaviņš un Točs varēja izvirzīties vadībā 4:2, taču tiesnesis mainīja lēmumu, un vāciešiem izdevās pavērst spēli savā virzienā, iegūstot pārsvaru 6:3. Viklers un Tole arī nākamajā izspēlē prata noturēt bumbu spēlē. bet Točs pēc neveiksmīgas gremdes teicami nospēlēja blokā, bet vēl mirkli vēlāk piespieda pretinieku kļūdīties (6:7).

Točs un Pļaviņš ar veiksmīgu spēli tīklā uz brīdi arī pārņēma vadību, taču, rezultātam esot neizšķirtam, ilgā izspēlē tomēr tika pieļauta kļūda piespēlē (9:10). Svarīga bija izspēle nedaudz vēlāk, kad Pļaviņš un Točs pamatīgi nopūlējās saglabāt bumbu spēlē, taču vācieši tomēr tika pie punkta (12:10), uzreiz gan to izniekojot ar neprecīzu servi. Vēl viena uzvara garā un saspringtā izspēlē deva vāciešiem trīs mačbumbas (14:11). Pirmās divas tika atspēlētas, arī trešā nesākās vāciešiem veiksmīgi sliktas uzņemšanas dēļ, taču blokā latviešiem tomēr neizdevās tikt pie punkta un nācās zaudēt ar 13:15.