Trešdiena, 17.aprīlis

redeem Rūdis, Rūdolfs, Viviāna

arrow_right_alt Sports

Ostapenko pabeidz turnīru Sinsinati

© scanpix.ee

Aļona Ostapenko un Johanna Konta nespēja pārvarēt Sinsinati "Premier 5" sērijas dubultspēļu turnīra 2. kārtu, kur ar rezultātu 6:1, 6:7(4), 5:10 zaudēja Čehijas un Krievijas duetam Lucija Hradecka/Jekaterina Makarova. Drīz ceturtdaļfināla maču spēlēs Anastasija Sevastova un Anastasija Pavļučenkova.

Ostapenko un Konta maču pret vairāku "Grand Slam" titulu ieguvējām sāka graujoši un 1. setā bija tuvu "sausajam" 6:0, kad Aļona sestajā geimā setbumbas izspēlē bumbiņu atsita tīklā pēc Makarovas otrās serves.

Latvijas un Lielbritānijas duets 2. seta pirmajā pusē neveiksmīgi spēlēja izšķirošos punktus, tajos zaudējot trīs reizes pēc kārtas, tādā veidā nokļūstot iedzinējos ar 0:5. Izdevās atspēlēt visu deficītu un arī anulēt divas setbumbas, bet 11. geimā no 0:30 nebija pa spēkam iegūt breikbumbas, kas dotu cerības panākt 6:5 pārsvaru un servēt par uzvaru mačā. Taibreikā un supertaibreikā Čehijas un Krievijas komandu uzvarēt neizdevās.

Ostapenko šonedēļ dubultspēļu rangā ir 43. vietā, bet Kontai 115. Savukārt trīs "Grand Slam" titulu īpašniece Makarova atrodas 6. vietā, bet vēl pirms diviem mēnešiem sasniedza ranga virsotni. Bijusī pasaules ceturtā rakete Hradecka, kura uzvarējusi divos "Grand Slam" turnīros, ir 46. vietā.

Ostapenko pirmoreiz spēlēja kopā ar Kontu, debijas turnīru sākot ar graujošu 6:1, 6:0 uzvaru pret dubultspēļu speciālistēm Rakeli Atavo un Annu Lēnu-Grēnefeldi. Nākamais mačs lietus dēļ bija jāgaida vairākas dienas.

Tiekot līdz 2. kārtai, Ostapenko atkārtoja pirms gada ar Kanādas tenisisti Gabrielu Dabrovski iespēto un aizstāvēja 105 reitinga punktus.