Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Bičevskis un Cibuļskis vienā komandā

© f64

Čehijas hokeja klubs „Mountfield” ziņo, ka pārbaudes līgumus izturējuši četri hokejisti, to vidū arī Latvijas uzbrucējs Māris Bičevskis, kurš līdz ar to šosezon spēlēs vienā komandā ar Oskaru Cibuļski.

„Mārim mūsu komandā bija nedaudz lēnāks starts, taču pakāpeniski viņš uzlaboja savu spēli,” Čehijas komandas paziņojumā citēts kluba sporta direktors Jaroslavs Bednāržs. „Viņam ir snaipera instinkts, un viņš noteikti uzlabos mūsu komandas spēli.”

Bičevskis pievienojās „Mountfield” uz pārbaudes līguma pamata un aizvadītajās pārbaudes spēlēs izcēlās ar četriem vārtu guvumiem, vienā mačā gūstot arī „hat-trick”.

Komandā šovasar ar pārbaudes laika līgumiem bija vēl pieci spēlētāji, no kuriem vieta uzteikta diviem. Martins Revajs tomēr nevarēs palīdzēt komandai veselības problēmu dēļ, kamēr 26 gadus vecais Petrs Straka neizturēja konkurenci.

Bičevskis līdz ar to parūpējies par savu debiju ārzemju līgā leģionāra statusā, jo iepriekš bija spēlējis tikai Latvijas komandās. Vairākus gadus viņš pārstāvēja Rīgas „Dinamo”, kuras rindās 279 KHL spēlēs iekrāja 51 punktu, tiesa, aizvadītā sezona ne viņam, ne komandai nebija veiksmīgākā, un Bičevskis 54 spēlēs guva tikai vienus vārtus (1+5). Bičevskis pārstāvējis Latvijas izlasi divos pasaules čempionātos - 2016. un 2017. gadā.

Iepriekš intervijā kluba mājaslapā Bičevskis bija norādījis, ka no Cibuļska saņēmis labas atsauksmes par šo komandu un pilsētu: „Oskars man pastāstīja daudzas lietas par šejieni, tādēļ par daudz ko varēju nesatraukties. Ko es domāju par Čehijas līgas līmeni? Tas noteikti ir augsts. Tas ir citādāks nekā KHL, kur spēlēju iepriekš, taču hokejs kā spēle jau visiem ir vienāda.”

Jāpiezīmē, ka Bičevskim kopā ar Cibuļski gaidāma dalība arī Čempionu hokeja līgā, kur „Mountfield” ielozēta F grupā kopā ar somu „Karpat”, Vācijas „Ice Tigers” un Francijas „Dragons”.