Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Ostapenko nespēj pārvarēt arī Sinsinati turnīra 1. kārtu

© scanpix.ee

Aļona Ostapenko (WTA 11.) pēc graujoša sākuma strauji zaudēja precizitāti un Sinsinati "Premier 5" turnīra 1. kārtas mačā ar rezultātu 6:1, 5:7, 0:6 piekāpās Francijas tenisistei Alizē Kornē (WTA 33.).

Ostapenko 1. setā spēlēja augstā līmenī, trāpot 18 neatvairāmus sitienus un pieļaujot tikai septiņas nepiespiestās kļūdas. Kornē savu vienīgo geimu ieguva ar grūtībām - trešajā geimā ar pirmo servi atspēlēta breikbumba. Aļona setā atspēlēja abas breikbumbas, sestajā geimā uzvarot no 15:40. Nākamajā geimā ar kārtējo jaudīgo uzbrukumu realizēta otrā setbumba.

Ostapenko pirmajās 37 minūtēs dominēja tik iespaidīgi, ka par mača turpinājumā notikušo nekas neliecināja, taču Aļona spēja pati sevi uzvarēt. Cīņas turpinājumā daudz kļūdu, regulāra spēlēšana bez pirmās serves iedragāja pārliecību, bet Kornē sīksti darbojās aizsardzībā un izmantoja daudzās iespējas uzbrukt Ostapenko otrajai servei.

Ostapenko 2. setu sāka ar pārliecinošu uzvaru pirmajā geimā, bet trešajā geimā pēc trim kļūdām atspēlējās no 15:40, šajā geimā novēršot kopumā trīs breikbumbas. Aiznākamajā geimā Aļonai neprecīzi trīs "forehand" uzbrukumi, atkal nokļūstot iedzinējos ar 15:40. Šoreiz breikbumbu atspēlēšana nenotika, trāpot dubultkļūdu. Ieguvusi breiku, Kornē ātri uzvarēja nākamajā geimā ar servi un bija vadībā ar 4:2.

Ostapenko astotajā geimā atspēlēja breiku, neļaujot Kornē servi noturēt no 40:0 pārsvara. Panākusi 4:4, Aļona trešo reizi setā sev noorganizēja 15:40 problēmu savas serves geimā. Ostapenko atspēlēja abas breikbumbas, bet pēc tam divreiz pēc kārtas iesita tīklā ar "forehand", dodot Kornē iespēju servēt par uzvaru setā.

Kornē 10. geimā no 0:30 uzvarēja nākamajās divās izspēlēs, Ostapenko pēc tam divreiz pēc kārtas neatvairāmi ar "forehand" uzbruka Kornē abām servēm un vēlreiz atspēlējās - 5:5. Ostapenko nākamajā geimā nespēja aizstāvēt otro servi, ieraudzīja vēl vienu breikbumbu un izcēlās ar lielu "forehand" autu. Kornē dabūja otro iespēju spēlēt 3. setu un šoreiz, servējot par uzvaru setā, netika apdraudēta. Aļonai vēl divi auti, Kornē viens eiss un laba pirmā serve, tādā veidā rodoties "sausajam" geimam - 5:7.

Ostapenko spēle pavisam sabruka pēc zaudējuma 3. seta pirmajā geimā. Viņa ar "forehand" uzbrukumiem atspēlēja trīs breikbumbas, bet pēc tam pieļāva kritisku kļūdu. Esot pie tīkla, viņai bija iespēja sist pa diagonāli, Ostapenko bumbiņu raidīja laukuma vidū, tiekot sodīta ar apvedošo sitienu. Kornē dabūja jau ceturto breikbumbu šajā geimā un to spēja izmantot, ļoti veiksmīgi atsitot servi. Ostapenko trešo geimu sāka un pabeidza ar dubultkļūdu, tūlīt esot iedzinējos ar diviem breikiem.

Ostapenko spēles līmeni lieliski raksturoja piektā punkta izspēle ceturtajā geimā. Viņa pie 30:30 izveidoja sev iespēju iegūt breikbumbu, taču pēc Kornē apspēlēšanas, izsita autā ar diagonālo "forehand", kad atlika tikai trāpīt. Vēl vienu vieglu "forehand" Aļona netrāpīja piektajā geimā otrās breikbumbas izspēlē, akceptējot jau 0:5. Ostapenko šajā geimā bija vadībā ar 40:15. Aļona pēdējā geimā no 0:40 atspēlēja trīs mačbumbas pēc kārtas, bet izvairīties no "sausā" zaudējuma setā nebija pa spēkam, ceturtās mačbumbas izspēlē bumbiņu raidot pāri gala līnijai.

Statistika

Kategorija Ostapenko Kornē
Eisi 1 1
Dubultkļūdas 10 3
1. serves precizitāte 50% 67%
Iegūtie punkti ar 1. servi 32/51 41/62
Iegūtie punkti ar 2. servi 18/50 11/31
Tīri uzvarētās izspēles 34 19
Nepiespiestās kļūdas 33 13
Piespiestās kļūdas 51 44
Spēle pie tīkla 10/15 3/4
Breikpunktu realizācija 5/8 6/17
Visi iegūtie punkti 91 103

Ostapenko līdzīgā veidā pagājušajā nedēļā Monreālas "Premier 5" turnīra 1. kārtā pēc neveiksmīga 2. seta sākuma ar 7:6(6), 1:6, 2:6 zaudēja Johannai Kontai, kura šonedēļ būs viņas pāriniece Sinsinati dubultspēļu turnīrā. Ostapenko arī pagājušajā gadā 1. kārtā zaudēja gan "Rogers Cup" (toreiz turnīrs notika Toronto), gan Sinsinati, tāpēc šomēnes punkti nav jāaizstāv, turklāt Ostapenko teorētiski nākamajā nedēļā var atgriezties ranga pirmajā desmitniekā.

Ostapenko kopš Vimbldonas pusfināla sasniegšanas zaudējusi trīs mačos pēc kārtas. Viņai ar tādu negatīvu sēriju būs jābrauc uz "US Open". Aļonai trīs zaudējumi pēc kārtas ir atkārtota sezonas garākā sērija. Pirmā bija februārī turnīros Sanktpēterburgā, Dohā un Dubaijā.

Sevastovai reta uzvara dubultspēlē

Tikai otro uzvaru (2-9) šogad WTA dubultspēļu turnīros guva Anastasija Sevastova, kura kopā ar Krievijas tenisisti Anastasiju Pavļučenkovu pieveica Taivānas un Baltkrievijas duetu Sūveja Šjē/Arina Sabaļenka - 2:6, 6:3, 13:11. Anastasijas bija iedzinējos ar setu un breiku, spējot atspēlēties un supertaibreikā uzvarēt ar sesto mačbumbu. Pretiniecēm nebija nevienas. Ar iekļūšanu 2. kārtā nopelnīti 105 punkti.