Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Pļaviņš/Točs grupas turnīru pabeidz ar zaudējumu

© cev

Eiropas čempionātā pludmales volejbolā Nīderlandes pilsētā Roterdamā šovakar Latvijas duets Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs piedzīvoja zaudējumu grupu turnīra pēdējā mačā.

Turnīrā ar 11. numuru izliktais Latvijas pāris ar 2-1 (21:19, 13:21 un 14:16) piekāpās krieviem Oļegam Stojanovskim un Igoram Veličko, kuri Eiropas čempionātā izlikti ar 6. numuru.

Pirmais sets aizritēja līdzīgā cīņā, abām komandām ekvatoru šķērsojot pie rezultāta 11:10. Arī seta otrajā pusē ritēja cīņa punkts punktā, bet galotnē uzvaru ar 21:19 svinēja Latvijas pludmales volejbolisti. Otro setu latvieši iesāka neveiksmīgi, nonākot iedzinējos ar 2:8. Seta turpinājumā spēle izlīdzinājās, tomēr atspēlēt sākumā zaudēto neizdevās.

Izšķirošajā, trešajā setā Pļaviņš un Točs spēja iekrāt pārsvaru, kas seta vidū sasniedza jau piecus punktus (11:6). Seta galotnē Latvijas duets bija vadībā ar 14:11, taču tad pamanījās zaudēt piecas izspēles pēc kārtas un piedzīvoja sāpīgu neveiksmi ar 14:16.

Tādējādi Pļaviņš/Točs F grupās ierindojās otrajā vietā un nespēja automātiski kvalificēties astotdaļfinālam. Latvijas pārim piektdien būs jāaizvada izslēgšanas spēļu pirmās kārtas spēle, bet pretiniekus latviešu uzzinās izlozē.

Atgādinām, ka pirmdien Pļaviņš/Točs Eiropas čempionātu sāka ar uzvaru 2-0 (21:13 un 21:15) pār norvēģiem Berntsenu/Molu, bet otrdien ar 2-0 (21:15 un 21:12) pārspēja arī čehus Dumeku/Berčiku. Otrs Latvijas duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš ar trim uzvarām trim mačos jau ir garantējuši vietu astotdaļfinālā.