Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Peineram līgums ar Eirolīgas komandu

© f64

27 gadus vecais Latvijas izlases basketbolists Žanis Peiners parakstījis līgumu pēc sistēmas 1+1 ar Turcijas klubu Stambulas "Darussafaka", kas nākamajā sezonā spēlēs ULEB Eirolīgas turnīrā.

Pagājušajā sezonā Peiners spēlēja Lietuvas komandā Panevēžas "Lietkabelis", ULEB Eiropas kausa turnīrā vidēji mačā gūstot 12,8 punktus, izcīnot 5,1 atlēkušo bumbu un atdodot 2,6 rezultatīvas piespēles. Tikmēr Lietuvas Basketbola līgā (LKL) viņš vidēji spēlē sakrāja 12,2 punktus, 3,0 atlēkušās bumbas un 2,9 rezultatīvas piespēles, palīdzot "Lietkabelis" izcīnīt ceturto vietu.

2016./2017. gada sezonā Peiners spēlēja Grieķijas klubā Saloniku PAOK, bet pirms tam pārstāvēja Latvijas komandas "Ventspils", Latvijas Universitāte un "VEF Rīga", kā arī Ukrainas klubu "Mykolaiv". Peiners ir pārstāvējis Latvijas valstsvienību 2015. un 2017. gada Eiropas čempionāta finālturnīros.

"Darussafaka" aizvadītajā sezonā Deivida Blata triumfēja ULEB Eiropas kausa izcīņā, bet nākamajā sezonā Eirolīgā komandu vadīs turku speciālists Ahmets Caki, kurš iepriekš jau ir strādājis ar šo komandu gan asistenta, gan galvenā trenera amatā. Turcijas čempionātā "Darussafaka" pagājušajā sezonā izstājās jau ceturtdaļfinālā, ar 0-2 sērijā atzīstot citas Stambulas komandas "Anadolu Efes" pārākumu. "Darussafaka" komandā iepriekš spēlējis arī Dairis Bertāns, bet par Blata asistentu strādājis Ainars Bagatskis. Pagājušajā sezonā treneru štābā bija arī fiziskās sagatavotības speciālists Oskars Ernšteins.

Kā vēstīts iepriekš, Peineram piedāvājumu bija izteikusi ULEB Eiropas kausa fināliste Krasnodaras "Lokomotiv Kuban" un cits Krievijas klubs "Nizhny Novgorod", kā arī vārdā nenosaukta Vācijas komanda.