Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Francija uzvar un iekļūst 1/8 finālā

© scanpix.ee

Otro panākumu divās spēlēs C apakšgrupā izcīnījusi Francijas futbola izlase, kas ar 1:0 pieveica Peru izlasi, kura divās spēlēs pie punktiem nav tikusi. Vienīgos vārtus savas komandas labā guva 19 gadus vecais Kilians Mbapē.

Abas komandas jau no pirmās tiesneša svilpes, atklājot spēli, nekautrējās demonstrēt atklātu un uzbrūkošu futbolu, bet bumbas kontrolē neliels pārsvars bija tehniskajiem francūžiem. Tieši Francija tika pie pirmajām reālajām vārtu gūšanas iespējām - no distances bīstami sita Pols Pogbā, ar galvu pēc stūra sitiena nedaudz garām sita Rafaēls Varāns, kā arī no tuvas distances Antuāna Grīzmana sitienu atvairīja Peru vārtsargs Pedro Galjese.

Francūži izcēlās ne tikai ar teicamu tehnikas demonstrēšanu, bet arī ne tajā labākajā ziņā - simulējot. Divreiz pēc kārtas pēc it kā pretinieku sitieniem pa seju zemē kā nopļauts krita Samuels Imtitī, bet šāda aktierspēle tiesnesi pārliecināja, piešķirot dzelteno kartīti Peru kapteinim Paolo Gereru. Uzbrucējam gandrīz izdevās atspēlēties, kad, ierāvies soda laukuma vidū, Gereru no tuvas distances sita virsū vārtsargam Igo Lorisam, kurš šovakar aizvadīja 100. spēli valstsvienībā.

Francijas spiediens uz pretinieku vārtiem pieauga, bieži uzbrukuma smailē nonākot Kilianam Mbapē, un 34. minūtē tieši PSG uzbrucējs atklāja rezultātu, piesteidzoties pie atlēkušās bumbas pēc Olivjē Žirū sitiena un ieraidot to tukšos vārtos (1:0). Pašā puslaika izskaņā partneri lieliskā sitiena pozīcijā izvirzīja uzbrukumam pieslēgušos malējo aizsargu Lukasu Ernandesu, bet peruāņus glāba vārtsargs, atvairot spēcīgu sitienu no soda laukuma kreisās puses.

Otro puslaiku ar jaunu sparu uzbrukumā uzsāka Peru, kas uzreiz pēc pārtraukuma veica veselas divas spēlētāju maiņas. Ar teicamu tālsitienu izcēlās Pedro Akino, kurš no aptuveni 25 metru attāluma trāpīja pa vārtu stabu, pavisam netālu no augšējā stūra. Iniciatīvu pārņēma peruāņi, Francijai cerot uz pretuzbrukumiem. Vienā no tādiem skaisti nospēlēja Mbapē, kurš apspēlēja divus pretspēlētājus un izvirzīja labā pozīcijā Blēzu Matuidī, taču pieredzējušais pussargs iespēju izniekoja.

Peru futbolistiem piederēja visai pārliecinošs pārsvars bumbas kontrolē, taču dienvidamerikāņi spēlēja pārāk statiski, un Francijas kompaktā aizsardzība nepieļāva pretinieku ierāvienus soda laukumā. Peruāņi centās apdraudēt Lorisa sargāto vārtu drošību ar sitieniem no distances, bet šie mēģinājumi bija nesekmīgi.

Puslaika otrajā pusē pirmās maiņas veica arī Francijas izlase, un ar labu momentu uzreiz pēc nākšanas laukumā atzīmējās vienīgo vārtu guvēju Mbapē nomainījušais Usmans Dembelē, kurš no soda laukuma robežas sita garām vārtiem. Mača izskaņā Peru centās izglābties no zaudējuma, tomēr Francijas aizsardzība nemaz neļāva pretiniekiem izvērsties un nosargāja uzvaru ar 1:0.

Francija - Peru 1:0 (1:0)

Vārti: Mbapē 34`
Brīdinājumi: Matuidī 16`, Pogbā 86` - Gereru 23`, Akino 81`
Francija: Loriss - Ernandess, Imtitī, Varāns, Pavārs - Kantē, Pogbā (Nzonzī 89`) - Matuidī, Grīzmans (Fekirs 80`), Mbapē (Dembelē 75`) - Žirū.
Peru: Galjese - Trauko, Rodrigess (Santamaria 46`), Ramoss, Advinkula - Jotuns (Farfans 46`), Akino - Floress, Kueva, Kariljo - Gereru.