Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Bertāns paliek Milānā vēl uz vienu sezonu

© scanpix.ee

Itālijas turīgākā basketbola kluba Milānas "Olimpia" prezidents Līvio Proli intervijā laikraksta La Gazetta dello Sport šodienas izdevumā komentēja sastāva izmaiņas, atklājot, ka ar latviešu spēlētāju Dairi Bertānu tiks turpināta sadarbība.

28 gadus vecais Dairis Bertāns ar Milānas klubu bija noslēdzis līgumu uz vienu gadu ar iespēju to pagarināt vēl uz sezonu, un jau pirms diviem mēnešiem latvietis intervijā Sportacentrs.com lika manīt, ka visdrīzāk paliks komandā: "Neko oficiāli vēl neesam runājuši, bet esmu dzirdējis, ka mani labprāt redzētu arī nākamajā sezonā. Vasarā gan man, gan klubam būs iespēja turpināt vai pārtraukt līgumu. Ja tu jautā manas domas, man šeit patīk. Pēc trakās Stambulas Milāna šķiet mierīgāka, piemērotāka dzīvei ar ģimeni."

Pārnācis no Stambulas "Darussafaka", Bertāns Itālijas čempionāta sezonā piedalījās 28 spēlēs, piecas uzsākot starta pieciniekā, un vidēji 18,0 minūtēs tika pie 7,0 punktiem, 1,1 rezultatīvas piespēles un 0,8 atlēkušajām bumbām. Regulārajā sezonā Milāna ar bilanci 22-8 ierindojās otrajā vietā, bet izslēgšanas spēlēs tika galā ar "Cantu" (3-0), "Leonessa" (3-1) un Ojāra Siliņa pārstāvēto "Trento" (4-2). Līdzīga statistika Bertānam bija arī Eirolīgā, kur viņš sāka četras no 28 spēlēm un vidēji laukumā pavadīja 18 minūtes un 23 sekundes, gūstot 7,1 punktu, izdarot 1,4 rezultatīvas piespēles un izcīnot 1,0 atlēkušās bumbas.

Proli atklāja, ka bez Bertāna noteikti palikšot arī vietējie spēlētāji Andrea Činčarīni un Marko Kuzins, kā arī amerikāņu un lietuviešu centri Keilebs Tarčevskis un Arturs Gudaitis. Sastāvam pievienojies "Reggio Emilia" itāliešu uzbrūkošais aizsargs Amedeo Della Valle, bet vienošanās panāktas ar serbu aizsargu Nemaņu Nedoviču no Malagas "Unicaja", kurš divos gados saņems 1,8 miljonus eiro, un amerikāņu uzbrucēju Kristianu Bērnsu no "Cantu", kurš varētu kļūt arī par Itālijas izlases basketbolistu.

Ļoti agrīnā stadijā pašlaik esot pārrunas ar Atēnu "Panathinaikos" aizsargu Maiku Džeimsu, un interese esot arī par Malagas "Unicaja" uzbrucēju Džefu Bruksu. Taču Proli noliedza interesi par "Trento" amerikāni Ševonu Šīldsu: "Ņemam tikai Eirolīgas spēlētājus, neuzskatu, ka mums būtu ar viņu jāriskē." Savukārt skaidrs, ka nolūkā iegūt lielāku spēles laiku Milānā nepaliks vietējie uzbrucēji Davide Paskolo un Avudu Abass, ar kuriem beidzies līgums, un visdrīzāk arī maķedoniešu naturalizētais saspēles vadītājs Džordans Teodors. Maz ticama arī Endrjū Gaudloka palikšana, kuram ir vērienīgi piedāvājumu ārvalstīs. "Viņš ir iedzīvojies Milānas kultūrā, tomēr viņš varētu palikt tikai tad, ja mēs viņam dotu 30 minūšu spēles laiku," teica Proli.