Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Sports

Arī Polija piedzīvo zaudējumu

© scanpix.ee

Pasaules čempionāta futbolā pirmais riņķis beidzies ar kārtējo negaidīto iznākumu. Par favorīti uzskatītā Polija palika bez punktiem pret Senegālu piedzīvojot zaudējumu ar 1:2. Līdz ar šo spēli ir beigušās pirmās kārtas spēles.

Polija un Senegāla 1:2 (0:1)

Cioneks 0:1 (37, savos vārtos), Niangs 0:2 (60), Krikovjaks 1:2 (86)

Polijā par pirmo un vienlaikus arī vienīgo uzvaru atklāšanas spēlē atceras vien retais, jo tā tika izcīnīta 1974. gadā, kad ar 3:2 tika pārspēta Argentīna. Senegāla finālturnīrā spēlējusi tikai vienu reizi un to pašu iesākusi ar 1:0 uzvaru pār Franciju un tas notika 2002. gadā. Savā līdz šim vienīgajā čempionātā senegālieši aizspēlējās līdz pat ceturtdaļfinālam…

Šī spēle īpaša bija polim Jakubam Blaščikovskim, kurš aizvadīja simto spēli valstvienības sastāvā (gūti 20 vārti). Blaščikovskis ir tikai trešais spēlētājs Polijas izlases vēsturē, kurš aizvadījis vismaz simts spēļu. Mihalam Ževļakovam ir 102 spēles, bet Gžegosām Ļato - 100. Teorētiski iespējams, ka vēl šajā čempionātā simts spēļu robežu sasniegs Roberts Levandovskis, kuram spēle pret Senagālu bija 96.

Polijas izlasei šī ir jau devītā spēle pēc kārtas, kurās tiek zaudēti vismaz vieni vārti. Pēdējo reizi poļi savus vārtus neskartus nosargāja 1986. gada čempionātā, kad ar 1:0 tika uzvarēta Portugāle. Cioneks, kuram tika ieskaitīts gols savos vārtos, kļuva par pirmo Polijas izlasē visos čempionātos, kurš raidījis bumbu savos vārtos.

Līdz ar šo uzvaru Senegālas izlase kļuvusi par vienīgo Āfrikas komandu, kurai pasaules čempionātos ir pozitīva bilance - 3 uzvaras, 2 neizšķirti un 1 zaudējums.