Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Sevastova iekļūst Maljorkas turnīra otrajā kārtā

© scanpix.ee

Anastasija Sevastova (WTA 20.) pašreizējās čempiones statusā Maljorkas WTA "International" kategorijas turnīra 1. kārtas mačā ar 6:3, 6:3 pārspēja pieredzējušo Krievijas tenisisti Svetlanu Kuzņecovu (WTA 58.), kuru viņai līdz šim nebija izdevies uzvarēt.

Sevastova divkārtējai "Grand Slam" čempionei bija zaudējusi visās trīs iepriekšējās spēlēs, bet šodien pirmoreiz bija mača favorīte pret kādreizējo pasaules otro raketi, jo Kuzņecova pēc plaukstas locītavas operācijas arvien atrodas sliktā formā. Kuzņecova šodien spēlēja atbilstoši savai 2018. gada statistikai: 3-8 bilance un nevienas Top 60 uzvaras.

Anastasija jau mača pirmajā geimā izcēlās ar breiku, kas tika zaudēts sestajā geimā. Kuzņecova tobrīd aizvadīja savu kvalitatīvo posmu šodienas mačā un ar ceturto breikbumbu, uzbrūkot Sevastovas otrajai servei, panāca izlīdzinājumu 3:3. Sveta dominējoši iesāka arī nākamo geimu, bet no rezultāta 3:3, 30:0 nespēja iegūt vadību. Sevastovas izmantoja situāciju un uzvarēja sešos geimos pēc kārtas!

Krievijas tenisiste nākamo geimu ieguva vien tad, kad Sevastovai bija seta un 3:0 pārsvars. Latvijas otrā rakete ar savu uzticamo aizsardzības un pretuzbrukumu tenisu vēl vairāk palielināja pārsvaru, bet pie 5:1 paviršā geimā nespēja izservēt maču.

Aiznākamajā geimā notikušais otrais mēģinājums pielikt punktu bija daudz precīzāks. Tiesa, arī radās grūtības, nokļūstot iedzinējos ar 15:30. Kuzņecova ar sitienu autā neizmantoja iespēju sodīt Sevastovas otro servi, Anastasija drīz tika līdz mačbumbai un ieservēja labu pirmo servi, svinot 10. uzvaru Maljorkas kortos.

Maljorkas turnīrs notiek tikai trešo reizi, un Sevastova šeit finālu sasniedza abos iepriekšējos izlaidumos. Viņa 2016. gadā titula mačā zaudēja Karolīnai Garsijai, bet 2017. gadā pieveica Jūliju Gērgesu.

Pārvarot 1. kārtu, Sevastova aizstāvējusi 30 no pirms gada iegūtajiem 280 punktiem. Lai nākamajā nedēļā saglabātu vietu WTA ranga Top 20, Sevastovai nepieciešams aizstāvēt titulu un arī sagaidīt konkurentu neveiksmes Birmingemas turnīrā.

Sevastovas pretiniece 2. kārtā būs ranga 140. vietā esošā Vācijas tenisiste Antonija Lotnere. Viņa Maljorkas turnīru sāka kvalifikācijā un Spānijā sakrājusi trīs uzvaras. Sevastova ar 21 gadu veco Lotneri līdz šim nav tikusies.