Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports

Spartaks uzzina pretinieku Čempionu līgā

© f64

atvijas čempionvienība futbolā Jūrmalas "Spartaks" šodien uzzināja savus pretiniekus UEFA Čempionu līgas kvalifikācija turnīra pirmajā kārtā. Izloze sportiskajā ziņā nebija vislabvēlīgākā, jo "Spartakam" pretim stāsies Belgradas "Crvena Zvezda", četrkārtēja Serbijas čempione un 19-kārtēja Dienvidslāvijas čempionāta uzvarētāja.

Vakar pēc UEFA veiktā grozu sadalījuma kļuva skaidrs, ka “Spartakam” iespējami seši pretinieki pirmajā kārtā - “Celtic”, “Astana”, “Crvena Zvezda”, “Hapoel”, albāņu “Kukesi” un bosniešu “Zrinsjki”. Belgradas “Crvena Zvezda” šajā sešiniekā bija ar trešo augstāko UEFA reitingu.

Kopumā “Crvena Zvezda” UEFA klubu rangā ieņem 119. vietu, kamēr “Spartaks” ir 339. vietā. Nesalīdzināma ir arī abu klubu vēsture - Belgradas klubs dibināts Otrā pasaules kara izskaņā un savas valsts čempionātā kopumā uzvarējis 28 reizes (19 reizes Dienvidslāvijas līgā, piecreiz Serbijas un Melnkalnes līgā un četrreiz Serbijas Superlīgā).

“Crvena Zvezda” arī Eiropas mērogā var lepoties ar iespaidīgiem panākumiem - šī komanda 1991. gadā ar Robertu Prosinečki un Sinišu Mihajloviču priekšgalā triumfēja Eiropas kausā (Čempionu līgas priekšgājējā), bet pēc tam uzvarēja arī FIFA Klubu pasaules kausā.

No pašreizējā “Crvena Zvezda” sastāva divi spēlētāji - Nemaņa Radonjičs un Milans Rodičs - iekļauti Serbijas izlases sastāvā Pasaules kausa finālturnīrā. “Crvena Zvezda” ir regulāra Eirokausu dalībniece, kas aizvadītajā sezonā pārvarēja Eiropas līgas grupu turnīru, atstājot aiz sevis Vācijas “Koln” un baltkrievu BATE, bet 1/32 finālā ar 0:0 un 0:1 minimāli piekāpās Maskavas CSKA.

“Crvena Zvezda” šī būs otrā viesošanās Latvijā, 2011. gadā sacenšoties ar “Ventspili”. Latvijā serbi uzvarēja ar 2:1, bet savā laukumā grāva ar 7:0. Belgradas komanda Eiropas mērogā īpaši pazīstama ar saviem faniem, kas noteikti sarūpēs lielā futbola atmosfēru arī “Spartakam”.