Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Horvātija atbrīvojas no uzbrucēja

© scanpix.ee

Horvātijas Futbola federācija savā mājaslapā oficiāli paziņojusi par 30 gadus vecā uzbrucēja Nikolas Kaliniča izslēgšanu no valstsvienības, lai arī Pasaules kausa finālturnīrā pagaidām aizvadīta tikai viena spēle.

"Lēmumu ar asistentu piekrišānu pieņēma Horvātijas izlases galvenais treneris Zlatko Dāličs. Kaliničs šodien pamet izlases nometni un atgriežas Horvātijā," teikts federācijas paziņojumā.

Mājaslapā piedāvāts Dāliča skaidrojums: "Pret Nigēriju [2:0] Kaliničs spēles laikā iesildījās, un viņam otrajā puslaikā bija paredzēts iziet uz maiņu. Tomēr viņš tad paziņoja, ka muguras problēmu dēļ nav gatavs to darīt. Tas pats notika arī pārbaudes spēlē pret Brazīliju, kā arī pirms svētdienas treniņa. Uztvēru to mierīgi un, tā kā man ir nepieciešami spēlētāji, kuri ir veseli un ir gatavi spēlēt, pieņēmu šādu lēmumu." Pret Nigēriju uz maiņu izgāja pussargi Marcelo Brozovičs un Mateo Kovačičs, kā arī uzbrucējs Marko Pjaca.

Kaliniču iepriekšējā vasarā par 20 miljoniem eiro iegādājās "Milan", un horvātu uzbrucējs Itālijas A sērijā aizvadīja 31 spēli, 20 sākdams pamatsastāvā, un guva sešus vārtus. Pirms tam divās sezonās Florences "Fiorentina" rindās Kaliničs 68 spēlēs guva 27 vārtus. Horvātijas izlasē Kaliničs 41 spēlē guvis 15 vārtus. Atlases ciklā viņš uzsāka piecas spēles, pavisam aizvadīja deviņas un guva trīs vārtus.

Simboliski un diezin vai sakritība, ka Horvātijas Futbola federācijas Twitter kontā 71 minūti pēc paziņojuma par Kaliniča atskaitīšanu parādījās ieraksts ar sākumsastāva uzbrucēja Mario Mandžukiča attēlu, parakstu un citātu: "Es nedzenos pakaļ vārtiem, es alkstu uzvarēt. Esmu atkarīgs no uzvarām, un tā ir mana vienīgā kaislība."