Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Punktus zaudē vēl viena favorīte

© scanpix.ee

Pasaules čempionātā futbolā svētdiena beigusies ar vēl vienu favorītes vilšanos. Ne tik lielu, kā Vācijas izlasei, taču arī Brazīlijas izlase nespēja izcīnīt uzvaru spēlējot neizšķirti 1:1 ar Šveici.

Brazīlijas un Šveice 1:1 (1:0)

Kutinjo 1:0 (20), Cūbers 1:1 (50)

Abu izlašu iepriekšējo spēļu vēsture nav ļoti liela, taču sena gan. Pasaules čempionātos bijusi tikai viena savstarpēja spēle un tā pati 1950. gadā, kad tika spēlēts neizšķirti 2:2. Vēl divreiz abas komandas tikušās pārbaudes mačos kurās katra uzvarējusi pa reizei.

Brazīlijas izlases pirmo spēļu statistika ir vēl iespaidīgāka kā Vācijai - pēdējās 18 spēlēs izcīnītas 16 uzvaras. Pēdējais zaudējums tika piedzīvots 1934. gadā pret Spāniju (1:3).

Pirmos vārtus Brazīlija guva ar tālu sitienu un, kā izrādās, tad kopš 1966. gada Brazīlijas izlase guvusi 37 vārtus raidot bumbu vārtos sitējam esot ārpus soda laukuma, kas ir par 11 goliem vairāk kā jebkurais citais komandai. Pašam vāetu guvējam Kutinjo šādi ļoti patīk gūt vārtus, jo no astoņiem izlasē gūtajiem vārtiem (visos turnīros, pirmie pasaules čempionātos) pieci gūti ārpus soda laukuma.

Šveices vārtu guvējam Cūberam šī bija pirmā spēle PČ un pirmais vārtu guvums (ar galvu). Salīdzinājumam - Vācijas bundeslīgā Cūbers aizvadījis 73 spēles un arī guvis vienus vārtus ar galvu.