Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

11m soda sitiens arī pēdējā dienas spēlē, Horvātijai trīs punkti

© scanpix.ee

Dienas ceturtajā un pēdējā spēlē Horvātijas izlase ar 2:0 pārspēja Nigēriju un arī šajā spēlē neiztika bez 11m soda sitiena.

Horvātija un Nigērija 2:0 (1:0)

Etebo 1:0 (32, savos vārtos), Modričs 2:0 (72, 11m).

Nigērijai pagalam neveicas. 2014. gada čempionātā nigēriešu maču pret Franciju pabeidza ar bumbas raidīšanu savos vārtos (Jogo) un šā gada čempionātu iesāka ar to pašu… Līdz ar to Nigērija ir kļuvusi par vienīgo komandu čempionātu vēsturē, kura divās spēlēs pēc kārtas raida bumbu savos vārtos.

Zaudējusi pirmos vārtus, tā bija zīme, ka Nigērija zaudēs arī visu spēli, jo pēdējās sešas spēles, kurās nigērieši nonākusi zaudētājos ar 0:1, vēlāk arī tika zaudētas. Šovakar jau septītā spēle.

Modriča realizētais 11m soda sitiens Horvātijas izlasei ir tikai otrā realizētā pendela pasaules čempionātos. Pirmo vienpadsmitnieku 1998. gadā pret Rumāniju realizēja Davors Šukers. Vai tā ir sakritība vai kas cits, bet gan Šukers toreiz un Modričs šodien pārstāv Madrides “Real”. Modriča 11m soda sitiens ir jau piektais šajā sēļu dienā. Vairāk bijis 1998. gada 24. jūnijā, kad vienā dienā izpildīts par vienu 11m soda sitienu vairāk.