Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Francijas un tehnoloģiju uzvara

© scanpix.ee

Pasaules čempionāta futbolā trešā diena iesākās ar plānotu Francijas uzvaru pār Austrāliju un pirmo reizi šajā čempionātā palīdzīgu roku sniedza modernās tehnoloģijas.

Francija un Austrālija 2:1 (0:0)

Grizmans 1:0 (58-11m), Jedinaks 1:1 (62-11m), Pogbā 2:1 (81).

Savā ziņā unikāls mačs. Pirmo reizi kopš 2010. gada čempionāta spēles starp Paragvaju un Spāniju abas komandas tiek pie 11m soda sitieniem. Savukārt 2002. gada spēle starp Urugvaju un Senegālu līdz šim bija pēdējā, kurā abas komandas realizē 11m soda sitienus un abi tika realizēti ar ļoti īsu laika intervālu - 4 minūtēm un 7 sekundēm.

Grizmana 11m soda sitiens kļuva vēsturisks ar to, ka tā bija pirmā pendele, kura tika piešķirta pēc videoatkārtojuma noskatīšanās. Tāpat Grizmanam šis bija pirmais vārtu guvums piecās pasaules čempionātu spēlēs.

Francijas izlasei šī bija vienpadsmitā realizētā pendele finālturnīros. Vairāk ir tikai Spānijai (15) un arī Vācijai ir 11 realizēti 11m soda sitieni.

Pols Pogbā pēdējās divās Francijas izlases spēlēs pasaules čempionātos (ieskaitot 2014. gada maču pret Nigēriju) tikai trīs reizes trāpījis vārtu rāmī un guvis divus vārtus. Arī šajā vārtu guvumā palīgā tika ņemtas teholoģijas, jo bija nepieciešams gūt apliecinājumu, vai bumba ir pilnībā šķērsojusi vārtu līniju.