Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Strēlniekam būs piektā spēle

© scanpix.ee

Šovakar Grieķijas basketbola čempionāta fināla ceturtajā spēlē Jāņa Strēlnieka pārstāvētais Pireju "Olympiacos" panāca izlīdzinājumu un čempionāta zelta medaļu liktenis izšķirsies pēdējā, piektajā spēlē.

"Olympiacos" pirms ceturtās spēles atradās soļa attālumā no zaudējuma zelta finālā. Pēc uzvaras pār "Panathinaikos" pirmajā mačā, sekoja divi zaudējumi, ieskaitot arī savā laukumā. Šovakar spēle notika "Olympiacos" laukumā un citu variantu, kā uzvarēt, nebija.

Jau pirmajā ceturtdaļā "Olympiacos" ieguva vērā ņemamu pārsvaru (28:19), bet ejot lielajā pārtraukumā pārsvars bija jau 48:36 (vienubrīd bija pat +16). "Panathinaikos" mača gaitā tā arī ne reizi neieguva kaut minimālu pārsvaru, bet viens no iemesliem pārliecinošai uzvarai bija "Olympiacos" uz maiņu nākušo spēlētāju pienesums. Tostarp arī Jāņa Strēlnieka iespētais, kurš 19 laukumā pavadītajās minūtēs guva 11 punktus (2p metieni - 1/1, 3p metieni - 2/3, soda metieni - 3/5) un izdarīja trīs rezultatīvas piespēles. Visi "Olympiacos" uz maiņu nākušie kopā guva 49 punktus, kamēr "Panathinaikos" rezervisti tikai 27.

Ceturtajā spēlē "Olympiacos" uzvarēja ar 92:76, bet sērijā rezultāts ir 2:2. Piektais un pēdējais mačs notiks svētdien "Panathinaikos" laukumā.