Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Spānija pārsteidz pasauli: dienu pirms PK futbolā atbrīvo galveno treneri

© scanpix.ee

Spānijas futbola valstsvienība dienu pirms Pasaules kausa izcīņas finālturnīra sākšanās no galvenā trenera amata atbrīvojusi Hulenu Lopetevi, kurš tikai vakar tikai apstiprināts par Madrides "Real" galveno treneri.

Otrdien Lopetevi parakstīja trīs gadu līgumu ar Madrides "Real" un tika plānots, ka speciālists kluba galvenā trenera pienākumiem pievērsīsies uzreiz pēc Pasaules kausa izcīņas beigām. Tomēr šodien situācija krasi mainījusies - Lopetevi varēs pievērsties darbam "Real" organizācijā jau tūlīt, jo treneris atbrīvots no darba Spānijas valstsvienībā.

"Sarunas [starp Lopetevi un "Real"] aizritēja, nesniedzot federācijai nekādas ziņas par tām. Par lēmumu [pieņemt "Real" piedāvājumu] tikām informēti piecas minūtes pirms tas tika oficiāli publicēts," iemeslu trenera atbrīvošanai skaidroja Spānijas Futbola federācijas prezidents Luiss Rubjaless. "Pastāv tomēr veids, kādā rīkoties šādās situācijās. Mūsu valstsvienībā visi ir spāņi. Tā nedrīkst rīkoties divas vai trīs dienas pirms finālturnīra."

"Sky Sports" rīcībā ir informācija, ka izlases spēlētāji ar kapteini Serhio Ramosu priekšgalā darījuši visu iespējamo, lai atrunātu federāciju no šāda soļa veikšanas un Lopetevi tiktu paturēts amatā.