Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Warriors vienas uzvaras attālumā no NBA zelta

© scanpix.ee

Lai arī ļoti blāvu spēli aizvadīja Stefens Karijs, lai arī izcili nospēlēja Lebrons Džeimss, savācot „triple-double”, un lai arī „Cavaliers” Kevins Lavs un Rodnijs Huds sniedza vērtīgu pienesumu savai komandai, palīdzot panākot +13 pirmajā puslaikā, Goldensteitas „Warriors” tāpat izcīnīja uzvaru ar 110:102, panākot praktiski neatspēlējamu 3-0 vadībā NBA finālsērijā. Par to galvenā atbildība jāuzņemas Kevinam Durentam, kurš guva 43 punktus ar tikai 23 metieniem no spēles.

Kevins Durents šonakt lika vēsturei atkārtoties - līdzīgi kā pagājušajā gadā „Warriors” ieradās Klīvlendā ar 2-0 pārsvaru finālsērijā un nokļuva iedzinējos, taču atspēlējās un, pateicoties Durenta tālmetienam pēdējā minūtē, svinēja uzvaru. „Warriors” līdz ar to ieguvusi pārsvaru 3-0, no kura NBA vēsturē vēl neviena komanda nav spējusi atspēlēties.

Durents trāpīja visus septiņus soda metienus, kā arī vēlreiz bija ļoti efektīvs metienos no spēles (2p. 9/14, 3p. 6/9), kopumā gūstot 43 punktus, kas ir viņa personīgais „play-off” rekords. Durents arī savāca 13 atlēkušās bumbas, un viņa lieliskais sniegums ļāva „Warriors” pārāk nesatraukties par Stefena Karija neveiksmēm - iepriekšējā mačā NBA fināla tālmetienu rekordu uzstādījušais Karijs šonakt aizmeta garām pirmos deviņus savus trejačus un kopumā trāpīja tikai 3 no 16 metieniem no spēles, tiesa, piecus no saviem 11 punktiem guva izšķirošajos brīžos.

Klīvlendai ar 33+10+11 izcēlās Džeimss, kurš savāca savu desmito „triple-double” NBA finālos, turklāt nospēlēja veselas 47 minūtes. 20 punktus pievienoja Lavs, lielāko daļu no tiem gan sametot pirmajā puslaikā, bet iepriekš sērijā minimāli spēlējošais Rodnijs Huds izmantoja trenera uzticību, trāpot septiņus no 11 metieniem un gūstot 15 punktus.

„Cavaliers” izdevās gandrīz ideāls spēles sākums, kad sevi veiksmīgi pieteica Dž.R. Smits un Kevins Lavs, palīdzot iegūt 12 punktu pārsvaru. Ierasti neapturams bija Lebrons Džeimss, kurš izcēlās ar iespaidīgu danku pēc bumbas uzmešanas pret groza vairogu, un Klīvlenda pirmoreiz šajā sērijā izskatījās nonākusi uz viļņa. Pats svarīgākais, ka „Cavaliers” arī sekmīgi spēlēja aizsardzībā, turklāt „Warriors” līderis Stefens Karijs saņēma divas ātras piezīmes. Abpusējas tehniskās piezīmes ātri saņēma arī Dreimonds Grīns un Tristans Tompsons, bet „Warriors” izdevās atgūties pēc Andrē Igudalas došanās laukumā - līdz ceturtdaļas beigām deficīts bija samazināts līdz 28:29.

Lielā mērā par to atbildīgs bija Kevins Durents, kurš pirmajā ceturtdaļā guva 13 punktus, bet pēc tam otrajā iemeta vēl 11, palīdzot „Warriors” noturēties spēlē. „Cavaliers” uz brīdi bija atrāvusies 13 punktu vadībā, turklāt varēja izmantot brīdi, kad strīdīgā situācijā Džeimss izvairījās no piezīmes uzbrukumā, jo mirkli iepriekš tika fiksēta trešā piezīme Karijam. Savas iespējas turpināja izmantot Lavs, taču, ņemot vērā „Cavaliers” parocīgo spēles gaitu, tās pārsvars puslaika pārtraukumā nebūt nebija tik liels, kā varētu vēlēties (58:52).

Trešajā ceturtdaļā spēle pamazām jau nosvērās „Warriors” virzienā. Lai arī Karijam un Tompsonam turpināja neveikties metienos no spēles, vērtīgu pienesumu sniedza Džaveils Makgī un debitants Džordans Bells, kamēr Durents turpināja demonstrēt lielisku precizitāti. „Warriors” pēc izrāviena ceturtdaļas sākumā tomēr nespēja atrauties tālāk, un Džeimss parūpējās, lai pirms pēdējās ceturtdaļas rezultāts būtu gandrīz līdzvērtīgs (81:83).

„Cavaliers” treneris Tairons Lū jau vakar bija solījis, ka piedāvās lielāku spēles laiku Rodnijam Hudam, kurš vājās un nepārliecinošās spēles dēļ bija izkritis no „play-off” rotācijas. Huds jau spēles sākumā bija uzbrucis grozam agresīvi un precīzi un arī pēdējā ceturtdaļā viņš izcēlās ar rezultatīvu sniegumu. Aizsardzībā postā pret Durentu krietni īsākais Huds gan nespēja izdarīt teju neko, taču to šonakt varēja teikt praktiski par visu „Cavaliers” komandu.

Līdz pat pēdējām minūtēm rezultāta starpība saglabājās pavisam neliela. Trīs minūtes pirms beigām beidzot savu pirmo tālmetienu trāpīja Karijs, kurš ātrajā uzbrukumā palika pavisam brīvs, taču pēc ilga uzbrukuma ar vairākām atlēkušajām bumbām uzbrukumā ar to pašu atbildēja Lebrons (100:101). Nākamajā uzbrukumā pie efektīga danka tika Igudala, bet vēl iespaidīgāks bija „Warriors” nākamais uzbrukums, kurā Durents aukstasinīgi iemeta tālmetienu, panākot 106:100. Džeimss 40 sekundes pirms beigām divus punktus atguva, taču aizsardzībā „Cavaliers” palaida garām Dreimondu Grīnu, kurš ar vieglu danku atjaunoja +6. Klīvlendai vairs nepalika ne laika, ne spēka, lai vēlreiz atspēlētos.

”Cavaliers”-”Warriors” 102:110

(29:28, 29:24, 23:31, 21:27)
Cavaliers: Džeimss 33 (10 atl.b., 11 rez.p.), Lavs 20 (13 atl.b.), Huds 15, Smits 13, Tompsons 8, Hils 5, Nenss 5, Grīns 3, Korvers.
Warriors: Durents 43 (13 atl.b.), Karijs 11, Grīns 10 (9 rez.p.), Tompsons 10, Makgī 10, Bells 10, Igudala 8, Livingstons 8, Vests, Jangs, Mako, Lūnijs.