Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports

Jasikēvičus uz NBA?

© scanpix.ee

Ziemeļamerikas sporta mediju milža ESPN basketbola apskatnieks Eidriens Vodžnarovskis, atsaucoties uz vārdā neminētiem avotiem, ziņo, ka Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Toronto "Raptors" vadība aizvadījusi darba interviju ar Kauņas "Žalgira" galveno treneri Šarūnu Jasikēviču.

Eiropas basketbola leģenda Jasikēvičs trenera gaitām pievērsās pēc savas izcilās spēlētāja karjeras 2014. gadā. Nostrādājis pusotru sezonu kā asistents "Žalgirī" 2016. gada janvārī Jasikēvičs tika iecelts par galveno treneri. Pirmajā pilnajā sezonā pie Kauņas komandas stūres Jasikēvičs aizveda komandu līdz 14 uzvarām 30 mačos un desmitajai vietai Eirolīgā.

Šosezon "Žalgiris" izcīnīja 18 uzvaras un sesto vietu regulārajā sezonā, pirmo reizi ULEB Eirolīgas vēsturē iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Pēc tam ceturtdaļfināla sērijā "Žalgiris" ar 3-1 uzveica Pirejas "Olympiacos", pusfinālā atzina Stambulas "Fenerbahce" pārākumu, bet cīņā par trešo vietu ar vienu no mazākajiem Eirolīgas klubu budžetiem uzveica Maskavas CSKA, kam ir lielākais budžets Eirolīgā.

Jasikēviča sekmes Eiropā nav paskrējušas gar ausīm arī viņpus okeānam, un ESPN apskatnieks Eidriens Vodžnarovskis, kurš pazīstams kā viens no NBA zinošākajiem žurnālistiem, vēstī, ka Jasikēvičam bijusi darba intervija ar Toronto "Raptors" prezidentu Masai Udžiri.

"Raptors" šosezon izcīnīja 59 uzvaras un regulāro sezonu pabeidza Austrumu konferences pirmajā vietā. Pirmajā kārtā ar 4-2 pieveikusi Vašingtonas "Wizards", Kanādas komanda otrajā kārtā ar 0-4 bezspēcīgi atzina Klīvlendas "Cavaliers" pārākumu.

Neilgi pēc sezonas beigām klubs pavēstīja, ka pārtrauc darba attiecības ar galveno treneri Dveinu Keisiju. Keisijs bija viens no retajiem ilgdzīvotājiem-treneriem pie vienas komandas stūres. 61 gadu vecais Keisijs ar Toronto komandu strādāja septiņas sezonas pēc kārtas.

"Žalgiris" šobrīd turpina cīņu par Lietuvas čempiontitula nosargāšanu. Ceturtdaļfinālā "Žalgiris" ar 3-0 uzveica Kēdaiņu "Nevēžis", bet pusfinālā ar tādu pašu rezultātu apspēlēja Žaņa Peinera pārstāvēto Panevēžas "Lietkabeli". Finālā "Žalgirim" pretī stāsies Viļņas "Lietuvos Rytas" un Klaipēdas "Neptūnas" uzvarētāja, tur šobrīd sērijā līdz trim uzvarām rezultāts 2-2, bet pēdējā spēle sērijā paredzēta rīt Viļņā.