Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Karijam trīspunktnieku rekords un Warriors panāk 2:0

© scanpix.ee

NBA finālsērijā rezultāts kļuvis 2-0 „Warriors” labā. Zelta Štata komanda šonakt pārliecinoši apspēlēja Klīvlendas „Cavaliers” ar 122:103, pateicoties Stefena Karija uzstādītajam tālmetienu rekordam NBA finālos un Kevina Durenta efektīvajai spēlei.

NBA finālā tālmetienu rekords līdz šim piederēja Rejam Alenam, kurš „Celtics” rindās bija iemetis astoņus vienā spēlē. Taču tāpat kā daudzus citus tālmetienu rekordus, arī šo savā īpašumā pārņēmis Stefens Karijs, kurš šonakt bija precīzs deviņas reizes no 17, turklāt četrus tālmetienus trāpīja pēdējā ceturtdaļā. Karijam kopā 33 punkti un astoņas piespēles, kamēr Kevins Durents pievienoja 26 punktus ar tikai 14 metieniem no spēles (1p. 4/4, 2p. 8/11, 3p. 2/3).

Pēc izcilās pirmās spēles sērijā Lebrons Džeimss šonakt izcēlās ar 29 punktiem un 13 piespēlēm, kā arī deviņām atlēkušajām bumbām. Viņam krietni lielāku palīdzību nekā pirmajā spēlē sniedza pārējie „Cavs” līderi - Kevinam Lavam 22+10, bet Džordžs Hils iemeta 15 punktus.

„Warriors” arī šodien bija jāiztiek bez Andrē Igudalas, taču spēlei gatavs bija Klejs Tompsons, par kura spēlēšanu iepriekš bija nelielas šaubas traumas dēļ. Sākumsastāvā šoreiz devās centra spēlētājs Džaveils Makgī, kuram partneri sākumā izkārtoja vairākus vieglus grozus. „Warriors” kopumā trāpīja savus pirmos septiņus metienus un droši pārņēma vadību, tiesa, pirmās ceturtdaļas izskaņu sekmīgāk aizvadīja „Cavaliers” ar Lebronu Džeimsu priekšgalā, pievelkot līdz 28:32.

„Warriors” centās uzturēt augstu spēles tempu, kas noveda pie vairākām kļūdām un piezīmēm, taču reizē „Warriors” arī parādīja lielisku sniegumu aizsardzībā. Klīvlenda šoreiz mazāk paļāvās uz Džeimsa individuālo spēli. taču viņš tāpat pirmajā puslaikā gandrīz tika pie „triple-double” (15+7+8). Bet otrās ceturtdaļas otrajā pusē „Warriors” ar vairāku precīzu tālmetienu palīdzību veica izrāvienu, kas palīdzēja pirmjo puslaiku pabeigt ar pārliecinošo pārsvaru 59:46.

Trešajā ceturtdaļā „Cavaliers” vairākas reizes pietuvojās „Warriors”, pateicoties Džordža Hila rezultatīvajai spēlei un pāris Kevina Lava tālmetieniem, taču „Warriors” katrreiz atrada atbildi. Teicami un ļoti efektīvi spēlēja Kevins Durents, kurš grozam uzbruka daudz retāk nekā pirmajā spēlē, taču darīja to daudz precīzāk. Durents ceturtdaļas beigās arī izkārtoja brīvu tālmetienu Deividam Vestam, kuram tas bija pirmais precīzais trejacis šajā „play-off” un panāca 90:80.

Pēdējo ceturtdaļu ar diviem precīziem tālmetieniem pēc kārtas uzsāka Karijs (96:83), taču tie izrādījās tikai ziediņi. Ceturtdaļas vidū Karijs kaut kādā veidā pamanījās trāpīt tālmetienu no apmēram desmit metriem pēc dribla uzbrukuma pēdējā sekundē, bet pēc tam trāpīja trejaci no stūra ar sodu. Kombinācijā ar „Cavaliers” neveiksmēm tas deva „Warriors” 18 punktu pārsvaru. Klīvlenda jau izkāra balto karogu, sūtot laukumā rezervistus, bet Karijs trīs minūtes pirms beigām vēl iemeta savu devīto tālmetienu šonakt. Spēles pēdējās minūtēs vairs atlika tikai noskaidrot rezultātu (122:103)

”Warriors”-”Cavaliers” 122:103

(32:28, 27:18, 31:34, 32:23)
Warriors: Karijs 33, Durents 26 (9 atl.b.), Tompsons 20, Makgī 12, Livingstons 10, Pačulija 6, Grīns 5, Vests 3, Kuks 2, Jangs, Lūnijs, Mako.
Cavaliers: Džeimss 29 (13 rez.p., 9 atl.b.), Kavs 22 (10 atl.b.), Hils 15, Tompsons 11, Grīns 6, Smits 5, Kalderons 4, Huds 2, Klārksons 2, Osmans 2, Zizičs 2, Nenss 2, Korvers 1.