Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Sorokins kļūst par HK Rīga galveno treneri

© hk mogo

Latvijas U18 izlases galvenais treneris Oļegs Sorokins, kurš iepriekš vadīja "Mogo", turpmāk tandēmā ar Juri Ozolu trenēs Virslīgas klubu HS "Rīga".

Rīgā aizvadītajā pasaules čempionātā Latvijas U18 izlase izcīnīja piecas uzvaras pēc kārtas un nodrošināja atgriešanos elites divīzijā. Komandas galvenais treneris bija Oļegs Sorokins, bet viņam palīdzēja Juris Ozols, un tagad abi plecu pie pleca strādās arī klubā - viņiem uzticēta Virslīgas komandas HS "Rīga" vadīšana.

"Ņemot vērā HS "Rīga" Virslīgas komandas komplektēšanas modeli, maksimāli iesaistot 2001. un 2002. gadā dzimušos hokejistus, mērķis ir viens: sekmēt spēlētāju profesionālo izaugsmi, lai pēc iespējas labāk sagatavotos tieši U18 pasaules čempionātam elites dīvīzijā un lai iesaistītu jaunos Krievijas Jaunatnes līgas līmenī," teikts kluba mājaslapā publicētajā paziņojumā.

Lai veidotu ciešāku sadarbību starp HS "Rīga" un HK "Rīga", atlases process jaunajai sezonai būs vienots. Komanda kopā pirmoreiz sanāks 4. jūnijā, un pirmajā dienā paredzēta spēlētēju reģistrēšanās un fizisko normatīvu kārtošana. Atlases process notiks HK "Rīga" treneru Aigara Ciprusa un Raimonda Vilkoita vadībā, piedaloties arī Ģirtam Ankipānam un Raivim Miezānam. Nākamajās dienās sekos ledus normatīvu kārtošana. Ozols un Sorokins darbam pievienosies atlases otrajā posmā - pēc 9. jūnija.