Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Stenlija kausa izcīņā līdzsvars

© scanpix.ee

Stenlija kausa izcīņā Vašingtonas "Capitals" viesos ar 3:2 apspēlēja Lasvegasas "Golden Knights", panākot neizšķirtu 1-1 Stenlija kausa finālsērijā. Visos trīs "Capitals" vārtu guvumos piedalījās dāņu uzbrucējs Larss Ellers, bet 59. minūtē ripu praktiski no tukšiem vārtiem izvilka Vašingtonas vārtsargs Breidens Holtbijs, tiesa, traumu šodienas spēlē guva uzbrucējs Jevgeņijs Kuzņecovs.

Lasvegasas klubs arī šoreiz bija sagatavojis iespaidīgu spēles atklāšanas ceremoniju, piedāvājot slavenās mūzikas grupas „Imagine Dragons” uzstāšanos, kuras solists bija ieradies „Golden Knights” vārtsarga Marka Andrē Flerī kreklā. „Golden Knights” sērijas pirmajā mačā bija uzvarējusi ar 6:4, taču šoreiz „Capitals” vārtsargu Breidenu Holtbiju izdevās pārspēt tikai divas reizes.

Pirmos vārtus „Golden Knights” guva astotajā minūtē, izcili veiksmīgi nospēlējot Džeimsam Nīlam. Viņš pie pretinieku zilās līnijas sagaidīja tālu partnera piespēli pa gaisu un pasita ripu garām aizsargam, pēc tam izdarot ļoti precīzu metienu un izvirzot savu komandu vadībā. Taču līdz pirmā perioda beigām „Capitals” paspēja atgūties - ar divām diagonālām piespēlēm pretinieku zonā tika izraustīta pretinieku aizsardzība, un arī Flerī tālu izgāja no vārtiem, kas ļāva dānim Larsam Elleram pēc teicamas Mihala Kempnija piespēles raidīt ripu praktiski tukšos vārtos. Tiesa, Vašingtona bija palikusi bez viena no saviem līderiem - pēc spēka paņēmiena traumu guva Jevgeņijs Kuzņecovs.

Ellers pēc otrajā periodā „atdeva parādu”, palīdzot vairākumu realizēt Aleksandram Ovečkinam, kuru atrada pie tukša vārtu stūra. Ovečkins ar savas karjeras pirmajiem vārtiem NHL finālsērijā izvirzīja Vašingtonu vadībā. Bet 30. minūtē Ellers izcēlās ar savu trešo rezultativitātes punktu, kad viņš pēc ieslidošanas pretinieku zonā atspēlēja tieši pa metienam Bruksam Orpikam, kurš ar rikošeta palīdzību panāca jau 3:1.

Otrā perioda izskaņā Šejs Teodors ar realizēta vairākuma palīdzību Vegasas deficītu samazināja līdz minimumam. Pēc tam sekoja ļoti aktīvi Vegasas mēģinājumi atspēlēties, kopumā šajā mačā izdarot par 13 metieniem vairāk nekā Vašingtonai. Vegasai bija iespēja spēlēt gandrīz pusotru minūti lielajā vairākumā piecatā pret trim, bet 58. minūtē Alekss Tuhs palika viens tukša vārtu stūra priekšā. Vismaz Tuhs tā domāja, bet tā nedomāja Holtbijs, kurš ar nūju neticamā veidā pamanījās ripu atvairīt. Viņa izcilais atvairījums palīdzēja Vašingtonai nosargāt uzvaru ar 3:2 un panākt neizšķirtu sērijā.

Stenlija kausa finālsērija, neizšķirts 1-1

Golden Knights - Capitals 2:3 (1:1, 1:2, 0:0)
Vārti: 7:58 Nīls (Sbiza, Millers) 1:0, 17:27 Ellers (Kempnijs, Burakovskis) 1:1, 25:38 Ovečkins (Ellers, Bekstrēms) (vair.) 1:2, 29:41 Orpiks (Ellers, Burakovskis) 1:3, 37:47 Teodors (Smits, Kārlsons) (vair.) 2:3
Soda minūtes: 23:14
Metieni: 39:26
Vārtsargi: Marks Andrē Flerī - Breidens Holtbijs