Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Hārtlijs oficiāli apstiprināts par Avangard galveno treneri

© scanpix.ee

Par KHL kluba Omskas "Avangard" galveno treneri kļuvis Bobs Hārtlijs, kurš divos iepriekšējos pasaules čempionātos vadījis Latvijas valstsvienību, vispirms paliekot soli no ceturtdaļfināla, bet šajā pavasarī īstenojot mērķi. Līgums ar viņu noslēgts uz diviem gadiem.

"Steigas lēmuma pieņemšanā nebija. Rūpīgi analizējām katra kandidāta spējas, mēģinot saprast, kurš no viņiem mūsu klubam palīdzēs vislabāk. Beigās nonācām līdz Bobam Hārtlijam. Kopā ar viņu izrunājām kluba attīstības stratēģiju. Mūsu mērķis ir padarīt Omsku par Sibīrijas hokeja galvaspilsētu. Gribam, lai akadēmijas audzēkņi kļūtu par lielās komandas spēlētājiem, reizē vēlamies piesaistīt zvaigznes, kuras klubam dos pieredzi un palīdzēt jaunos talantus padarīt labākus," teica Omskas "Avangard" padomes priekšsēdētājs Aleksandrs Krilovs.

"Hārtlijs ir treneris, kurš spēj ar katru hokejistu strādāt inidividuāli, kurš spēj izcelt zvaigžņu spēcīgās puses un palīdz progresēt jaunatnei. Svarīga iezīme viņa personībā ir sportiskais niknums un vēlme vienmēr uzvarēt. Iespējams, tieši tāpēc viņam bijuši panākumi ikvienā līgā, kurā viņš strādājis - sākot ar junioriem, pēc tam NHL, pēc tam arī Eiropā. Ticam, ka ar vadības un līdzjutēju atbalstu "Avangard" jaunais galvenais treneris nākamajā sezonā parādīs savas spējas," pauda Krilovs.

Kad izskanēja baumas par Hārtlija došanos uz Omskas "Avangard", Latvijas Hokeja federācijas ģenerālsekretārs Viesturs Koziols sarunā ar portālu Sportacentrs.com norādīja, ka Hārtlijs tāpat turpinās darbu ar Latvijas valstsvienību.