Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports

Venusa Viljamsa izstājas jau pirmajā kārtā

© scanpix.ee

2002. gada fināliste Venusa Viljamsa kļuva par pirmo Top 10 spēlētāju, kura izstājusies no "French Open" vienspēļu turnīra. Ranga 9. vietā esošā ASV veterāne ar 4:6, 5:7 zaudēja ķīnietei Cjanai Vanai.

Abas tenisistes otro gadu pēc kārtas tikās "French Open" 1. kārtā. Venusa Viljamsa pērn izcīnīja grūtu uzvaru ar rezultātu 6:4, 7:6(3) un dažas nedēļas vēlāk pret Cjanu Vanu mocījās arī Vimbldonā (4:6, 6:4, 6:1).

Šodienas tikšanās Parīzē sākās ar 12 minūtes ilgu geimu, kurā Viljamsa atspēlēja piecas breikbumbas, bet ar sesto galā netika, bumbiņu ietriecot tīklā ar sitienu no neērtās puses. Amerikāniete uzreiz atspēlējās, bet devītajā geimā vēlreiz tika nobreikota un vēlreiz atgūties nespēja, savukārt 2. setā Viljamsa zaudēja pēc 3-0 sākuma.

Vana spēja titulētājai pretiniecei turēt līdzi spēka spēlē un veiksmīgi pretuzbrukumos izmantoja Viljamsas ātrumu, bumbiņas regulāri novirzot stūros un tādējādi liekot Venusai daudz skriet.

Venusa šogad abos "Grand Slam" turnīros zaudējusi 1. kārtā. Austrālijā viņa piekāpās Belindai Benčičai. Šodienas zaudējums Viljamsai ir arī ceturtā neveiksme pēdējos piecos mačos. Viņai Parīzē vēl palicis dubultspēļu fināls ar māsu Serēnu, kurai Venusa pirms 16 gadiem zaudēja savā vienīgajā "French Open" finālā.

Vana svētdien guva tikai otro Top 10 uzvaru. Pirmā izcīnīta pirms pieciem gadiem Kualalumpurā, kur pieveikta tolaik 10. vietā bijusī Karolīna Vozņacki.

Lielas problēmas jau pirmajā mačā bija arī pasaules ceturtajai raketei Eļinai Svitoļinai, kura kopā ar ranga līderi Simonu Halepu turnīra ievadā dala galvenās favorītes godu. Ukrainas tenisiste ar 7:5, 6:3 pieveica Ailu Tomļanoviču, kura 1. setā zaudēja no 5:1. Austrālijas tenisiste divreiz nespēja izservēt setu un pirmajā reizē arī neizmantoja vienu setbumbu, to izniekojot ar dubultkļūdu.

Spēcīgi sitošajai Tomļanovičai lielākā problēma allaž bijusi uzbrukuma kontrolēšana mačos pret aizsardzības tenisa speciālistēm. Viņa Svitoļinai zaudējusi visos trīs mačos, tam notiekot arī šoreiz, kad Ailai izdevās ļoti iespaidīgs sākums, tādu kvalitatīvi un precizitāti nespējot noturēt.

Pirmās dienas iespaidīgāko uzvaru guva "US Open" čempione Slouna Stīvensa, kura 49 minūtēs ar 6:2, 6:0 sagrāva Aranču Rusu. Stīvensa marta sākumā ar Nīderlandes tenisisti sacentās Akapulko un toreiz gandrīz zaudēja - 5:7, 7:6(6), 6:0. Rusa nespēja izservēt maču un arī taibreikā neizmantoja vienu mačbumbu. Stīvensa četras reizes sasniegusi "French Open" astotdaļfinālu (2012-15).