Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Arī Rietumu konferencē būs septītā spēle

© scanpix.ee

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempione Goldensteitas “Warriors” komanda aizadītajā naktī savā laukumā pārspēja Hjūstonas “Rockets” – 115:86. Tādejādi čempioni panāca izlīdzinājumu Rietumu konferences finālsērijā, un nu komandām būs jāaizvada septītā – izšķirošā sērijas spēle.

Pēc piektdien Hjūstonā izcīnītā panākuma “Rockets” pirmo reizi izvirzījās sērijas vadībā (3-2), nostādot “Warriors” viena zaudējuma attālumā no izkrišanas cīņā par titulu. Arī sesto sērijas spēli Ouklendā labāk sāka Hjūstona, pirmo cīņas ceturtdaļu noslēdzot ar 17 punktu pārsvaru (39:22). Cīņas turpinājumā gan mājinieki prata sakārtot aizsardzību, un uzvarot katru no trim atlikušajām ceturtdaļām ar 29:22, 33:16 un graujoši 31:9, svinēja uzvaru visā cīņā - 115:86.

Lielisku maču aizvadīja Klejs Tompsons, kurš realizēja deviņus no 14 trīspunktu metieniem, visā spēlē gūstot 35 punktus. Daudz neatpalika citi “Warriors” līderi. Stefena Karija rēķinā 29 punkti (3p. 5/14), bet Kevins Durents pievienoja 23. Viesu rindās tikmēr neapturams bija Džeimss Hārdens, kurš 40 nospēlēto minūšu laikā no spēles realizēja 14 no 36 metieniem, kā arī astoņus no deviņiem soda metieniem summā gūstot 32 punktus.

Sērijas izšķirošā spēle notiks 28. maijā (pēc Latvijas laika naktī no pirmdienas uz otrdienu). Stīva Kēra padotā “Warriors” vienība šobrīd cīnās par savu ceturto finālu pēc kārtas, bet “Rockets” pēdējo reizi izšķirošajā cīņā par titulu piedalījās pirms 23 gadiem.

Jāatgādina, ka arī Austrumu konferences finālsērijā būs nepieciešama septītā sērijas cīņa. Arī tur rezultāts sērijā ir 3-3 un sērijas septītā cīņa tiks aizvadīta Bostonā. Interesanti, ka šajā sērijā visās spēlēs līdz šim veiksmīgāki bijuši laukuma saimnieki.