Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

LBL bronzu izcīna BK "Jūrmala" basketbolisti

© BK Jūrmala

Latvijas basketbola līgā noskaidrojušies bronzas medaļu ieguvēji un par tiem kļuva BK "Jūrmala", kas sērijas trešajā spēlē ar 80:67 pārspēja BK "Ogre" un visu sēriju uzvarēja ar 3:0.

Ogrēnieši pirms trešās bronzas fināla spēles bija nonākuši neapskaužamā situācijā, savukārt jūrmalnieki atradās vienas uzvaras attālumā no pirmajām bronzas medaļām komandas pastāvēšanas vēsturē.

Par labu jūrmalniekiem, bet par sliktu ogrēniešiem bija viens vēsturisks fakts. Proti, līdz šim bronzas fināla sērijās rezultāts 2:0 bijis 15 reizes un tikai divos gadījumos kādai no komandām izdevās atspēlēt šo deficītu un beigu beigās arī izcīnīt medaļas.

Intriga trešajā spēlē ilga līdz pat trešās ceturtdaļas pēdējām minūtēm, kad ogrēniešiem izdevās iegūt piecu punktu pārsvaru, taču tie bija viņu vienīgie gaišie brīži šajā spēlē un arī pēdējie. Ieskaitot trešās ceturtdaļas izskaņu un pēdējās ceturtdaļas sākumu, jūrmalniekiem izdodas veikt izšķirošo izrāvienu 17:0 panākot lielāko pārsvaru mačā (63:44), bet pamatlaikā bija atlikušas tikai astoņas minūtes.

Izcīnot bronzas medaļas, der atgādināt pagājušā gada vasaras notikumus, kad vēl pāris nedēļas pirms jaunās LBL sezonas sākuma nebija zināms, vai šāda komanda būs. Savukārt BK "Jūrmala" galvenais treneris Mārtiņš Gulbis otro pavasari pēc kārtas ar savu komandu izcīna uzvaru bronzas finālā. Pērn tas tika izdarīts ar vairs neesošo "Barons kvartāls", šogad - ar BK "Jūrmalu". Kopā ar viņu šo pašu ceļu veica arī Deniss Krestiņins.

LBL. Fināls par 3. vietu. Trešā spēle

BK "Jūrmala" un BK "Ogre" 80:67 (13:9, 14:15, 24:20, 29:23)

BK "Jūrmala": Šeļakovs 18, Pinete 12, Krestiņins 12, Strēlnieks 10, Žvīgurs 9, Pļavnieks 9, Jonāts 8, Saulītis 2;

BK "Ogre": Vītols 18, Pozņaks 17, Sīpoliņš 6, J. Antrops 6, G. Antrops 5, Zēbergs 4, Atelbauers 4, Dārgais 3, Bērziņš 2, Mizis 2.

Sērijā - 3:0