Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Merzļikins NHL jau nākamajā sezonā. Cik tas ir reāli?

© scanpix.ee

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Elvis Merzļikins uzreiz pēc pasaules čempionāta devies uz ASV un vēlas nākamo sezonu jau aizvadīt Ziemeļamerikā, vēsta izdevuma "The Athletic" Kolumbusas "Blue Jackets" komandas apskatnieks Ārons Porclains.

24 gadus vecais Merzļikins jau kopš 2009. gada spēlē Šveices vienības "Lugano" sistēmā. Pašlaik viņš ir viens no labākajiem vārtsargiem Šveices čempionātā, Latvijas izlases pirmais numurs un bija arī viens no labākajiem vārtsargiem nesen notikušajā pasaules čempionātā.

Kā vēsta Porclains, Merzļikins pašlaik jau ir ieradies Losandželosā, kā arī vārtsargs apsver iespēju pārtraukt līgumu ar "Lugano", lai dotos uz NHL.

Kā vēsta Porclains, Merzļikins pašlaik jau ir ieradies Losandželosā, kā arī vārtsargs apsver iespēju pārtraukt līgumu ar "Lugano", lai dotos uz Nacionālo hokeja līgu (NHL), kur viņu 2014. gadā trešajā kārtā ar kopējo 76. numuru draftēja Kolumbusas "Blue Jackets". Šobrīd viņa un "Lugano" līgums ir spēkā līdz 2019. gadam.

Tikmēr Merzļikina aģents Stīvens Koltovics, jautāts par Merzļikina nākotni, nav sniedzis komentārus.

Merzļikins nesen ar "Lugano" komandu sasniedza Šveices čempionāta finālu, savukārt Latvijas izlasei viņš palīdzēja pirmoreiz kopš 2009. gada iekļūt pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā, sešās spēlēs ielaižot vidēji 1,50 ripas un atvairot 94% metienu.

Zīmīgi, ka "Blue Jackets" sistēmā šobrīd ir divi Latvijas izlases vārtsargi, jo valstsvienības trešais numurs Matīss Kivlenieks, kurš šobrīd ir 21 gadu vecs, iepriekšējo sezonu pavadīja Kolumbusas vienības fārmklubā Klīvlendas "Monsters". Tikmēr "Blue Jackets" pirmie divi numuri nupat aizvadītajā sezonā bija krievs Sergejs Bobrovskis un soms Jonass Korpisalo.