Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

2019. gada pasaules čempionātā Latvijas izlase spēlēs Bratislavā

© scanpix.ee

Oficiāli: 2019. gada čempionātā Latvija grupā ar čempioni Zviedriju, kaimiņieni Krieviju Foto: AP / Scanpix Pasaules čempionāts 2019 PČ hokejisti un fani tiek eksaminēti dāņu valodas līkločos (1) Šveice izvelk nažus – vai hokejā atkal izveidojies "Lielais septiņnieks"? (23) Ekholms: "Vieglāk gāja pret komandām, kuras spēlēja, nevis tikai aizsargājās" (20) Latvija rangā pakāpusies uz 11. vietu un, visticamāk, būs vienā grupā ar čempioniem (143) Zviedrija nervus kutinošā finālā kļūst par pasaules čempioni Par pasaules čempionāta MVP atzīst Keinu, labākais vārtsargs - Andersens (12) Zviedrija pēcspēles metienos pieveic Šveici un uzvar otro gadu pēc kārtas (43) ASV vēlreiz pieveic Kanādu un godam nopelna bronzas medaļas (38) Kopenhāgenas policisti izglābj žurnālistu no līdzjutēju nagiem (6) Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) otrdien izziņoja nākamā gada pasaules čempionāta grupu sastāvus - Latvija spēlēs vienā grupā ar abām šī gada finālistēm Zviedriju un Šveici, kā arī Krieviju, Čehiju, Norvēģiju, Austriju un Itāliju.

Šopavasar Latvijas izlase pēc deviņu gadu pārtraukuma sasniedza pasaules čempionāta ceturtdaļfinālu, kur ar 2:3 sīvā cīņā piekāpās nākamajai čempionei Zviedrijai. Abām komandām nākamā gada čempionātā būs jātiekas jau grupu turnīrā. Tāpat jau grupā Latvijai būs jāspēlē pret vicečempioni Šveici.

Latvijas grupā iekļauta arī Krievija, kas šogad izgāzās, paliekot sestajā vietā, kā arī šogad septītajā vietā palikusī Čehija, 13. vietā palikusī Norvēģija, 14. vietā palikusī Austrija un 1.divīzijas A grupā uzvarējusī Itālija. Itālieši nākamgad atgriezīsies elitē pēc viena gada pārtraukuma.

Nākamā gada pasaules čempionāts norisināsies Slovākijas pilsētās Bratislavā un Košicē. Latvija spēlēs B grupā, kas aizvadīs turnīru Bratislavā esošajā mirušā slovāku daiļslidotāja Ondreja Nepela vārdā nosauktajā arēnā. Tajā ir vietas nedaudz vairāk kā desmit tūkstošiem līdzjutēju.

Turnīra sākums paredzēts 10. maijā, bet finālspēle norisināsies 26. maija vakarā.

Pasaules čempionāta grupas 2019

A grupa B grupa
Kanāda Zviedrija
ASV Krievija
Somija Čehija
Vācija Šveice
Slovākija Norvēģija
Dānija Latvija
Francija Austrija
Lielbritānija Itālija