Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports

Prognozē bukmeikeri: Vai Latvijas hokejisti uzvarēs Zviedriju?

© EPA/Scanpix

Latvijas hokeja izlase 17. maijā aizvadīs pasaules čempionāta ceturtdaļfināla spēli, sacenšoties ar Zviedrijas izlasi. Sporta totalizators „Betsafe” Latvijas izlase piedēvē niecīgas izredzes uz panākumu, taču atgādina, ka Boba Hārtlija vadītā komanda iepriekš jau pratusi tikt līdz papildlaikam pret Ziemeļamerikas grandiem ASV un Kanādu.

Olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā negaidīti Zviedrija zaudēja Vācijai, bet pasaules čempionātā Dānijā šādu kļūdu atkārtot netaisās.

Kad Latvijas izlasi sagaida spēles ar kādu no pasaules elites divīzijām, tiek piesaukta iespēja, ka pretinieks gluži vienkārši nenovērtēs Latvijas izlasi, dāvās tai iespējas, kuras atliks tikai izmantot. Šim scenārijam šoreiz ir ļoti maz iespēju piepildīties, jo Zviedrijas izlases galvenais treneris medijiem skaidri un gaiši norādīja, ka jau olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā negaidīti Zviedrija zaudēja Vācijai, bet pasaules čempionātā Dānijā šādu kļūdu atkārtot netaisās.

Zviedrijas izlase ir pārpildīta ar NHL augstākā līmeņa spēlētājiem, ierindā ir arī trīs hokejisti no NHL regulārās sezonas čempiones „Predators”. „Betsafe” bukmeikeri Latvijas izredzes vērtē ļoti pieticīgi, norādot, ka Zviedrijas izlases uzvaras iespēja pamatlaikā ir ar niecīgo koeficientu 1,11. Savukārt iespēja, ka Latvija varētu tikt līdz papildlaikam, ko spēlējusi jau trīs reizes šajā turnīrā, novērtēta ar koeficientu 10,00.

Savukārt koeficients uz to, ka Latvija pirmoreiz savā vēsturē iekļūs PČ pusfinālā, ir 12,00, un šeit vairs nav svarīgi, vai tas notiks pamatlaikā vai ar pēcspēles metienu palīdzību. Lai arī bukmeikeru izliktie koeficienti par labu Latvijai ir ļoti augsti, jāievēro, ka tie tomēr ir zemāki nekā bija grupu turnīra spēlē pret Kanādu, kad Latvija, lai arī ielaida ātrus vārtus, tomēr spēja pamatlaikā nospēlēt neizšķirti un tikai papildlaikā piekāpās ar 1:2.

Zviedrijas hokeja izlase ir starp labākajām visā turnīrā skaitliskā vairākuma izspēlē, līdz ar to viens no Latvijas galvenajiem uzdevumiem būs turpināt iesākto tendenci un spēlēt ļoti disciplinēti. Tieši tas kļuva par vienu no uzvaras pamatiemesliem svarīgajā mačā pret Dāniju. Iespēja, ka ceturtdaļfinālā Latvijai tiks piespriesti mazāk nekā pieci divminūšu noraidījumi, novērtēta ar koeficientu 1,67. Vidēji spēlē šajā čempionātā Latvijai bijušas sešas soda minūtes.

Jau šobrīd var droši paredzēt, ka daudz iespēju uzbrukumā Latvijas izlasei nebūs, tādēļ būs jācenšas maksimāli izmantot katru, līdz ar to liela nozīme būs tam, vai Boba Hārtlija vadītā izlase uzlabos savu vairākuma izspēli. Šis ir viens hokeja elements, kas izlasei pagaidām nekādi nepadodas, un šajā turnīrā vairākuma realizācijā Latvija ir priekšpēdējā vietā. Pastāv gan cerība, ka iepriekšējās neveiksmes tiks pārvarētas, un iespēja, ka Latvija gūs vārtus vairākumā pret Zviedriju, novērtēta ar koeficientu 6,00.

Tāpat „Betsafe” bukmeikeri izskatījuši īpašu iespēju, proti, Latvija nezaudēs vairāk nekā ar trīs vārtu starpību, bet NHL zvaigžņu priekšā ar vārtu guvumu izcelsies šajā čempionātā lieliski spēlējušais Rūdolfs Balcers. Šāda iespēja novērtēta ar koeficientu 6,00.

Spēle pret Zviedriju solās ļoti grūta, un Trīs kroņu izlase šobrīd tiek uzskatīta par visa turnīra galveno favorīti. Koeficients uz to, ka Zviedrija iegūs pasaules čempiones titulu, ir 3,00, kas ir pat mazāks nekā Kanādai (3,20), tiesa, šeit jāņem vērā, ka Kanādu ceturtdaļfinālā sagaida cita kalibra pretinieks Krievijas izlases izskatā. Tikmēr Latvijas iespējas kļūt par pasaules čempioni bukmeikeru vērtējumā saņēmušas koeficientu 151,00.