Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Merzļikins: Tikai tagad sāksies īstās spēles

© scanpix.ee

Pateicoties Elvja Merzļikina 19 atvairītajiem metieniem, sauso uzvaru izcīnīja Latvijas izlase, kas ar 1:0 pieveica mājinieci Dāniju un pēc deviņu gadu pārtraukuma iekļuva pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā. Lai gan Merzļikina seju pēc uzvaras rotāja plats smaids, viņš aicināja nesapriecāties – nekas vēl nav beidzies.

"Ja godīgi, man grutāk bija spēlēt pret Dienvidkoreju nekā pret dāņiem, tāpēc ka nebija daudz metienu. Vienīgais, kad tiešām vajadzēja būt gatavam, bija trešā trešdaļa," uzvaru vērtēja Elvis Merzļikins, kurš tika galā ar visiem 19 pretinieku metieniem. "Esmu lepns par maniem komandas biedriem, kuri bloķēja metienus, kuri lidoja virsū, kuri tīrīja atlēkušās ripas, kuras šodien atstāj vārtu priekšā. Labi aizsargājāmies tieši trešajā periodā."

Merzļikins aizvadīja savu otro sauso spēli turnīrā, un vistuvāk viņa pārspēšanai Dānijas valstsvienība nonāca noslēdzošās trešdaļas ievadā, kad pirmais pie atlēkušās ripas piesteidzās Madss Kristensens. Latvijas vārtsargam talkā nāca pārliktnis. Merzļikins jau pēc iepriekšējiem mačiem jokoja, ka viņa labākā draudzene ir štanga. "Draudzenes mani bieži glābj, un prieks par to, ka man ir tik daudz draudzenes."

"Šķiet, ka grūtākā spēle bija pret Ameriku, bet šodien bija svarīgākā spēle. Priecājos, ka esam tikuši tik tālu. Esmu lepns arī pats par sevi, tāpēc ka izlasē spēlēju trīs gadus, un esmu spējis Latvijas izlasi aizvest tik tālu. Iepriekšējoreiz ceturtdaļfinālā bijām 2009. gadā, un tas tomēr ir diezgan ilgu laiku atpakaļ," teica Merzļikins.

"Bet tagad nevajag neko sapriecāties. Esam pelnījuši tikt ceturtdaļfinālā, un tieši tagad viss sākas. Komanda to zina. Šovakar izbaudīsim, rīt atpūtīsimies un gatavosimies," atklāja Merzļikins. Latvijas izlase nākamo maču aizvadīs ceturtdienas vakarā, pulksten 21:15 tiekoties ar otras grupas uzvarētāju Zviedriju.