Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Sevastova bez problēmām iekļūst otrajā kārtā

© scanpix.ee

Anastasija Sevastova (WTA 20.) Romā ar 6:3, 3:0 apspēlēja pilnu maču neizturējušo Francijas tenisisti Kristinu Mladenoviču (WTA 30.), atkārtojot pagājušā gada rezultātu Itālijas galvaspilsētā notiekošajā "Premier 5" kategorijas turnīrā.

Sevastovas mačs pret Mladenoviču sākās aptuveni sešas stundas vēlāk par plānoto laiku, jo šodien Romā trīs stundas tika zaudētas ietus dēļ, bet pirms Latvijas un Francijas tenisistu cīņas bija divas ilgas trīs setu spēles.

Kamēr Sevastova mačam pēc tik ilgas gaidīšanas bija gatava, Mladenoviča domās bija citur. Sevastova pirmajā geimā tika pie breika un tūlīt bija vadībā ar 2:0. Kiki jau pēc trešā geima bija nepieciešams mātes padoms.

Mladenovičas koncentrēšanās problēmas spilgti bija redzamas seta pēdējā izspēlē. Viņa devītajā geimā no 3:5, 0:40 atspēlēja pirmās divas setbumbas, kontrolēja arī trešo setbumbu, taču ņemamu bumbiņu nolēma laist garām, gaidot autu, bet bumbiņa trāpīja uz sānu līnijas.

Tas, ka Mladenoviča šodien nebija gatava spēlēt, bija redzams jau no paša sākuma. Francijas tenisistei vajadzēja pusotru setu, lai lūgtu mediķu palīdzību. Kad Sevastova bija vadībā ar setu un 3:0, 0:30 uzņemšanā, Mladenoviča apstājās un raudot dažas minūtes runāja ar turnīra ārsti. Pēc neilgas apspriedes sekoja rokasspiediens ar Sevastovu, cīņai tiekot pārtrauktai pēc nospēlētām 47 minūtēm. Vakar 25. dzimšanas dienu nosvinējušās Mladenovičas izstāšanās iemesls ir reibonis.

Sasniedzot 2. kārtu, Sevastova atkārtoja Romā pirms gada debijas turnīrā iespēto un ir aizstāvējusi 60 reitinga punktus. Anastasija nākamajā mačā trešdien sacentīsies ar ranga 46. vietā esošo Serbijas tenisisti Aleksandru Kruniču, pret kuru viņai ir 3-3 bilance.

Statistika

Kategorija Sevastova Mladenoviča
Eisi 1 0
Dubultkļūdas 0 2
1. serves precizitāte 62% 57%
Iegūtie punkti ar 1. servi 15/18 12/23
Iegūtie punkti ar 2. servi 9/11 6/18
Tīri uzvarētās izspēles 17 11
Nepiespiestās kļūdas 7 18
Breikpunktu realizācija 3/6 -
Visi iegūtie punkti 46 23