Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Šveice iekļūst ceturtdaļfinālā, Somija pirmā B grupā

© scanpix.ee

Pasaules čempionātā hokejā A grupā noskaidrojusies pēdējā ceturtdaļfināliste un par to kļuvusi Šveices izlase, kura izšķirošajā mačā pārspēja Franciju. Savukārt Somija pēc uzvaras pār ASV nodrošināja pirmo vietu B grupā.

A grupā pirms pēdējās spēļu dienas uz vienu atlikušo vietu ceturtdaļfinālā pretendēja trīs komandas - Šveice, Slovākija un Francija. Visi nezināmie tika atrisināti jau dienas pirmajā mačā starp Šveici un Franciju, kurā šveicieši izcīnīja pārliecinošu 5:1 uzvaru. Līdz ar to Slovākijai, kura arī vēl pretendēja uz "play off", spēlei pret Baltkrieviju vairs nav nekādas nozīmes. Šveices pretiniece ceturtdaļfinālā būs Somija.

A grupā atlicis viens nezināmais - kura komanda ieņems pirmo vietu un tas noskaidrosies mačā starp Zviedriju un Krieviju. Savukārt Čehijai trešā vieta un viņu pretinieks ceturtdaļfinālā būs ASV.

B grupā, kurā spēlē arī Latvijas izlase, dienas pirmajā mačā starp Somiju un ASV noskaidrojās pirmo divu vietu ieguvējas. Somija uzvarēja ar 6:2 un viņiem pirmā vieta, ASV - otrā. Trešās vietas liktenis, visticamāk, kļūs zināms pēc Kanādas un Vācijas izlašu spēles.