Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports

Vērtē bukmeikeri: Vai Latvijas hokejisti iekļūs ceturtdaļfinālā?

Pēc pasaules čempionāta grupu turnīra vidusdaļas sasniegšanas Latvijas hokeja izlase ieņem ceturto vietu savā apakšgrupā, taču tās izredzes iekļūt pusfinālā sporta totalizatora "Betsafe" bukmeikeri īpaši augstu nevērtē, jo Dānijai priekšā daudz parocīgāks spēļu grafiks.

Latvijas izlase čempionāta pirmajās četrās spēlēs tikai vienreiz cieta zaudējumu pamatlaikā. Tas notika pret Somiju, kad zaudējums bija patiešām smags (1:8), taču izdevās paņemt punktu pret spēcīgo ASV izlasi, pieveikt Dienvidkoreju un arī uzvarēt Norvēģiju. Vēl atlikušas spēles pret Vāciju, Kanādu un Dāniju, un Latvijai vēl ir reālas izredzes piepildīt savu mērķi un iekļūt ceturtdaļfinālā.

Taču šīs izredzes pamatīgi apgrūtina B apakšgrupas konkurentu spēks. Ja citos turnīros seši punkti pēc četrām spēlēm nozīmētu ļoti pārliecinošu soli uz ceturtdaļfinālu, tad šoreiz būs pamatīgi jāpacenšas, lai sakrātu vairāk punktus nekā mājiniecei Dānijai, kas nokomplektējusi ļoti spēcīgu sastāvu ar pieciem NHL spēlētājiem ierindā. Dānija savu spēku parādīja pret Somiju, izcīnot uzvaru pamatlaikā ar 3:2, un savākusi piecus punktus, turklāt tai vēl palikušas spēles pret nosacītajām pastarītēm Norvēģiju un Dienvidkoreju.

Sporta totalizatora „Betsafe” bukmeikeri uz Latvijas iekļūšanu ceturtdaļfinālā piedāvā visai augstu koeficientu (5,00), jo Boba Hārtlijai vadītajai izlasei atlikušajās trīs spēlēs, visticamāk, būs jātiek vēl vismaz pie 5-6 punktiem, un arī ar to vēl var izrādīties nepietiekami. Ņemot vērā, ka ASV, Somijas un Kanādas vietu ceturtdaļfinālā šobrīd vairs neviens neapšauba, skaidrs, ka galvenā cīņa izvērsīsies starp Dāniju un Latviju.

Savukārt iespēju, ka Latvijas izlase netiks ceturtdaļfinālā, bukmeikeri novērtējuši ar koeficientu 1,14. Labāko astotniekā pasaules čempionātā Latvijas valstsvienība nav iekļuvusi jau kopš 2009. gada, bet šajā pavasarī izlases izredzes tika vērtētas vēl zemāk nekā iepriekš daudzo sastāva iztrūkumu dēļ. Pirms čempionāta Latvijas izlasei tika paredzēta septītā vieta apakšgrupā, bet ļoti iespējams, ka Boba Hārtlija vadītā izlase no tās izvairījusies jau turnīra vidusdaļā.

Nešaubīgi, ka ļoti svarīga būs Latvijas pēdējā spēle grupu turnīrā, kad būs jāsacenšas ar Dāniju. Bukmeikeri favorītes lomu paredz Dānijai, taču nepavisam ne tik izteiktu kā, piemēram, Latvijas spēlē pret ASV. Uz Latvijas uzvaru pamatlaikā pār Dāniju piešķirts koeficients 3,75, kamēr iespēja tikt vismaz pie punkta, novērtēta ar koeficientu 2,05. Šī spēle paredzēta 15. maijā, turklāt turnīra grafiks paredz, ka Dānijai pirms tās būs divu dienu atpūta, kamēr Latviju pirmdien, 14. maijā, sagaida cīņa ar Kanādu.