Sestdiena, 30.marts

redeem Igmārs, Ilgmārs, Nanija

arrow_right_alt Sports

Miksu Pātelainens - jaunais futbola izlases galvenais treneris?

© scanpix.ee

Latvijas nacionālās futbola izlases galvenā trenera amatam Latvijas Futbola federācija (LFF) virza somu speciālistu Miksu Pātelainenu.

Miksu Pātelainena kandidatūru LFF valdei virzīja darba grupa nacionālās izlases galvenā trenera kandidātu atlasei, kuru veidoja tās vadītājs Kaspars Gorkšs, kā arī locekļi Jānis Mežeckis, Māris Verpakovskis, Dainis Kazakevičs, Jurijs Andrejevs un Jānis Skredelis. Uzklausot informāciju par aizvadītajām pārrunām, LFF valde ceturtdien, 10. maijā, apstiprināja darba grupas virzīto kandidatūru, deleģējot LFF vadību noslēgt ar viņu līgumu.

Panāktā mutiskā vienošanās ar Miksu Pātelainenu paredz noslēgt ar treneri līgumu līdz gaidāmā UEFA Nāciju līgas turnīra beigām. Ja Latvijas izlase savā apakšgrupā iegūs pirmo vietu, līgums tiks automātiski pagarināts līdz 2020. gada UEFA Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra beigām.

Pēc visu juridisko nianšu saskaņošanas ar Miksu Pātelainenu LFF plāno organizēt preses konferenci, prezentējot jauno valstsvienības vadītāju. Par preses konferenci, kas tiek plānota nākamās nedēļas otrajā pusē, informācija sekos papildus.

51 gadu vecais somu speciālists kā galvenais treneris strādājis ar Somijas nacionālo izlasi (2011.-2015.), bet klubu līmenī strādājis ar komandām Somijā, Skotijā un Taizemē. Spēlētāja karjeras laikā viņš pārstāvējis dažādus Somijas, Skotijas, Anglijas un Francijas klubus, bet savas valsts izlasē aizvadījis 70 spēles.

Stājoties amatā, Miksu Pātelainena pirmā spēle Latvijas nacionālās izlases galvenā trenera statusā būs 2. jūnijā atjaunotajā Daugavas stadionā Rīgā, kad Baltijas kausa izcīņas ietvaros Latvija uzņems Igauniju. Pēc tam 5. jūnijā Latvijas izlasei Viļņā paredzēts otrais Baltijas kausa izcīņas mačs pret Lietuvu, bet 9. jūnijā Daugavas stadionā Rīgā pārbaudes spēlē tiks samēroti spēki ar Azerbaidžānu.