Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Bukarts izlasē, Balcers pievienosies Dānijā

Rihards Bukarts © f64

Latvijas Hokeja federācija sociālo tīklu vietnē Twitter paziņojusi par Vācijas vicečempiona Riharda Bukarta pievienošanos izlases treniņam un Rūdolfa Balcera došanos uz pasaules čempionātu Dānijā.

Lai arī Rūdolfs Balcers kopā ar Sanhosē "Barracuda" izstājās Kaldera kausa pirmajā kārtā, pastāvēja neliela iespēja, ka Sanhosē "Sharks", kas Stenlija kausa otrajā kārtā spēlē pret Vegasas "Golden Knights", varētu vēlēties latviešu uzbrucēja palikšanu Ziemeļamerikā. Tomēr nu viss ir noskaidrots, un federācija paziņoja, ka 21 gadu vecais uzbrucējs valstsvienībai pievienosies jau Dānijā un gatavosies debijai pasaules čempionātā.

Balcers karjeras sākumu pavadīja Norvēģijā, kur Stavangeras "Oilers" rindās augstākās līgas regulārajā sezonā pavadīja aizvadīt 81 spēli un sakrāt 46 (23+23) punktus.

Iepriekšējā sezonā viņš devās otrpus okeānam un Rietumu hokeja līgā 66 spēlēs tika pie 77 (40+37) punktiem, bet šosezon necerēti labi debitēja Amerikas Hokeja līgā. Regulārajā sezonā Balceram 67 spēlēs 48 (23+25) punkti, bet Kaldera kausā četrās spēlēs četri (2+2) punkti.

Balcers gan regulārajā sezonā, gan izslēgšanas spēlēs bija rezultatīvākais komandā, bet starp līgas debitantiem viņam attiecīgi septītā un (šobrīd) ceturtā vieta.

Savukārt uz savu otro pasaules čempionātu dosies 22 gadus vecais Rihards Bukarts, kurš pēc četriem gadiem Ziemeļamerikas līgās EHL, AHL un ECHL šosezon atgriezās Eiropā. Sezonu viņš kopā ar vecāko brāli Robertu Bukartu iesāka Zlīnā (17 spēles, 2+2), tad nokļuva Rīgas "Dinamo" (14 spēles, 1+0), bet pabeidza Vācijā. Berlīnes "Eisbaren" rindās regulārajā sezonā viņš divās spēlēs izdarīja rezultatīvu piespēli, bet 16 izslēgšanas spēlēs nopelnīja astoņus (4+4) punktus. "Eisbaren" finālsērijā ar 3-4 zaudēja Minhenes "Red Bull".