Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Bauma. Hārtlijs uz Krieviju?

© f64

Krievijas portālos šobrīd klejo daudz informācijas par KHL čempionāta komandu interesēm piesaistīt vienu vai otru spēlētāju vai treneri. Pārsvarā tās visas ir baumas un starp tām ir atrodami uzvārdi, kuriem ir vistiešākais sakars ar Latvijas hokeju.

Pirms pāris dienām Ņižņijnovgorodas “Torpedo” pārtrauca piecu gadu ilgo līgumu ar Pēteri Skudru. Šis darījums nestabilajā Krievijā ir unikāls, jo vēl nevienam trenerim tik ilgu laiku nebija izdevies nostrādāt vienā darba vietā. Skudram tas izdevās. Atvadījušies no Skudras, tūlīt pat sākušies jauna galvenā trenera meklējumi un, kā raksta krievu portāls championat.ru, tad starp kandidātiem ir arī šā brīža Latvijas izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs.

Būt vienam no kandidātiem nav nekas ārkārtējs. Kā kandidāts Hārtlijs var būt jebkurai komandai, taču ne visām šādām baumām ir reāls pamatojums.

Jā, līgums ar Latvijas hokeja federāciju paredz, ka Hārtlijam netiek likti šķēršļi darbam ar kādu Eiropas komandu. Līdzīgas runas par viņa iespējamo darbu kaut kur Eiropā klīda arī pirms pagājušās sezonas un toreiz viņa iespējamā nokļūšana Šveice likās krietni ticamāka par šā brīža interesi no Krievijas.

Hārtlijs jau agrāk bija strādājis Šveicē un tieši tāpēc nešķita nereāla viņa atgriešanās šajā valstī.

Vēl viens iemesls kāpēc Hārtlija stāšanās Skudras vietā ir maz ticama - finanses. Nav šaubu, ka Hārtlijs ir dārgs prieks un zinot, kādas problēmas ar naudu ir Krievijas hokejā, nešķiet iespējami, ka Ņižņijnovgorodā būs gatavi Hārtlijam maksāt atbilstošu algu. Jo vairāk tāpēc, ka šajā pilsētā itin regulāri ir bijušas problēmas ar finansēm.