Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Ostapenko viegla uzvara stundas laikā

Aļona Ostapenko © scanpix.ee

Aļona Ostapenko (WTA 5.) šodien Štutgartē nospēlēja pirmo WTA maču uz māla seguma kopš lielās uzvaras Parīzē, "Premier" turnīrā Vācijā ar 6:3, 6:0 sagraujot Kazahstānas tenisisti Zarinu Dijasu (WTA 52.).

Ostapenko pirms 2017. gada sezonas WTA līmenī bija uzvarējusi tikai divos mačos uz māla seguma. Pērn notika milzīgs progress, un Aļona gadu pabeidza kā trešā labākā māla tenisiste uzvaru ieskaitē.

Aļonai 2017. gadā pamatturnīros bija 16-4 bilance, paliekot tikai aiz Kiki Bertensas (24) un "French Open" finālā uzveiktās Simonas Halepas (18).

Aļona pagājušajā sezonā māla turnīros nopelnīja 2530 punktus, no kuriem lielākā daļa bija Parīzē (2000). Aļona no pagājušās sezonas punktiem šobrīd zaudējusi jau Čārlstonas fināla punktus (305), šogad šajā turnīrā nepiedaloties.

Pagājušajā sezonā Ostapenko uz māla bija pieci turnīri, bet šogad plānoti četri - Štutgarte, Madride, Roma un "French Open". Salīdzinot ar pagājušo gadu, šoreiz nav Čārlstonas un Prāgas, toties vietā nācis lielais "Premier Mandatory" turnīrs Madridē.

Ostapenko pērn Prāgā tika līdz pusfinālam, bet šoreiz Čehijā nevarētu spēlēt, pat ja to vēlētos. Kā Top 10 spēlētajai viņai ir "International" turnīru ierobežojumi - sezonas pirmajā pusē viens atļautais "International" turnīrs jau iztērēts, janvārī spēlējot Šeņdžeņā. Prāgas pusfināla sasniegšana pirms gada liedza Aļonai spēlēt Madridē, kur viņai bija tikai dubultspēļu turnīrs, bet vienspēlēs viņa netika uz kvalifikāciju, jo tās laikā vēl atradās Čehijas galvaspilsētā.

Šodien Ostapenko neveiksmīgi nospēlēja mača pirmajā geimā, kad ar četrām kļūdām, bumbiņu raidot autā, uzdāvināja Dijasai breiku. Tas ātri tika atspēlēts, kad Aļona otrajā geimā uzbruka Kazahstānas tenisiste otrajai serve (3/3) un izcēlās ar ātru "sauso" breiku. Ostapenko pretiniecei trīs reizes lika kļūdīties, bet vēl vienu punktu ieguva ar neatvairāmu uzbrukumu.

Latvijas tenisa līdere mocījās arī savā otrajā serves geimā, taču šoreiz spēja uzvarēt, esot iedzinējos ar 15:40 un pārdzīvojot kopumā trīs breikbumbas. Pirmās divas atspēlētas ar teju identiskiem diagonālajiem "forehand" uzbrukumiem, bet Dijasa vēlāk trešās breikbumbas izspēlē pieļāva retu kļūdu, pārsitot pāri gala līnijai.

Ostapenko šodienas mačā bija milzīgs pārsvars jaudas ziņā, spēkam ļaujot dominēt mačā pret maigu tenisu spēlējošu sāncensi, kurai ir ļoti trausla otrā serve.

Ostapenko piektajā geimā ieguva vēl trīs punktus, kad pretiniece netrāpīja pirmo servi, un izcēlās ar otro breiku setā, pēc tam izservējot setu. Punktu izdevās pielikt ar trešo setbumbu, kuras izspēlē Aļonai spēcīgs "forehand" uzbrukums.

2. sets sākās ar 7:47 minūtes ilgu geimu. Dijasa bija vadībā ar 40:15, bet Ostapenko nepadevās un beigās tika pie breika, kas notika ar ceturto breikbumbu, kad Dijasai nogurdinošā geima beigās gadījās dubultkļūda. Ilgais un viņai neveiksmīgais geims salauza Dijasu, kura cīņas turpinājumā geimos vairs neuzvarēja, nespējot turēt līdz Ostapenko piedāvātajam tempam. Mačs ilga tikai 63 minūtes.