Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Drūmas prognozes Latvijas izlasei

Viesturs Koziols, Bobs Hārtlijs, Aigars Kalvītis © f64

Līdz pasaules čempionātam hokejā atlikušas astoņas dienas, vēl viena diena vairāk līdz Latvijas izlases pirmajai spēlei, taču jau šodien tiek izteiktas pirmās prognozes par čempionātu, kuras Latvijas izlasei nav īpaši cerīgas.

Līdzīgi kā pirms katra liela sporta notikuma, arī pirms pasaules čempionāta hokejā savas prognozes izsaka bukmeikeru kantori. Apkopojot informāciju no septiņiem bukmeikeru kantoriem, visi kā viens ir vienisprātis, ka par pasaules čempioniem kļūs Kanādas izlase. Novērtētas arī Latvijas izlases izredzes kļūt par čempioni, taču tās ir ļoti niecīgas un nav aktuālas.

Latvijas izlasei šajā čempionātā aktuālas būs citas problēmas un tās mūsējiem prognozē arī bukmeikeri. Neviens no septiņiem prognozētājiem Latvijas izlasi neredz spēlējam pat ceturtdaļfinālā, jo, ja ar Koreju būs jācīnās par priekšpēdējo vietu apakšgrupā, tad par “play off” nav pat vērts runāt.

Viena labā ziņa tomēr ir - Latvija savā apakšgrupā nepaliks pēdējā, mūsējiem atvēlēta septītā vieta, bet Korejiešiem pēdējā un tas nozīmē, ka saglabāsim vietu elitē vēl uz vienu gadu.

Kā populārākais fināls tiek minēts Kanāda pret Zviedriju un Kanāda pret Krieviju, bet no mūsu apakšgrupas vieta ceturtdaļfinālā prognozēta Kanādai, Somijai, ASV un uz ceturto vietu vienādas izredzes ir Dānijai un Vācijai. Savukārt no otrās apakšgrupas izkrišana uz pirmo divīziju paredzēta Austrijai.

Jau ir pieejamas prognozes arī pirmajām spēlēm. Latvijas izlasei pirmais mačs 5. maijā būs pret Norvēģiju. Savulaik norvēģus neuzskatījām par nopietniem pretiniekiem, bet šodien kā favorīte šajā spēlē skaitās Norvēģija. Kas cits Latvijas izlasei atliek, kā pierādīt pretējo. Gan par šo spēli, gan par pārējām prognozēm. Gan par ceturtdaļfinālu, gan par vietas saglabāšanu elitē.