Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Bertānam sezona beigusies

© scanpix.ee

Otrā sezona NBA beigusies Dāvim Bertānam. Viņa pārstāvētā Sanantonio "Spurs" izslēgšanas spēļu turnīra pirmajā kārtā piektajā mačā izbraukumā ar 91:99 zaudēja Goldensteitas "Warriors" un visu sēriju zaudēja ar 1:4.

Sezonas pēdējā spēlē Dāvis Bertāns guva trīs punktus un pēdējā ceturtdaļā praktiski izslēdza no spēles pretinieku snaiperi Kleju Tompsonu, kas palīdzēja „Spurs” atspēlēties no -16, bet ar to tomēr izrādījās par maz. „Spurs”, ko joprojām Grega Popoviča vietā vadīja Etore Mesina, spēli uzsāka ar 0:9, bet pēc minūtes pārtraukuma spēja atgūties ar savu izrāvienu 8:0. „Spurs” turpinājumā aizsardzībā spēlēja daudz veiksmīgāk un ierobežoja pretinieku iespējas groza tuvumā, vairākkārt ļaujot brīvus tālmetienus izpildīt Dreimondam Grīnam, un viņš aizmeta garām trīs no četriem.

Pirmajā ceturtdaļā „Warriors” bija pārāka ar 22:20, taču īstās problēmas Sanantonio radās otrajā ceturtdaļā, kad ilgāku laiku neizdevās gūt punktus. Ar Kleja Tompsona palīdzību „Warriors” ieguva desmit punktu pārsvaru, kuru „Spurs” bija labas iespējas samazināt, taču tās netika izmantotas.

Savu vienīgo tālmetienu netrāpīja arī Bertāns, bumbai izgriežoties no groza, kamēr pirmo puslaiku labi simbolizēja epizode tā izskaņā, kad „Spurs” izturēja aizsardzībā un izveidoja ātro uzbrukumu, kurā Kails Andersons palika viens pret grozu, bet nenoķēra piespēli... Pēc tam pēdējā sekundē Tompsons vēl iemeta pustālo, pabeidzot puslaiku ar 17 punktiem un sniedzot „Warriors” vadību 49:38.

Trešajā ceturtdaļā „Warriors” nostiprināja savu pārsvaru un, joprojām izdarot uzsvaru uz Lamarkusa Oldridža apturēšanu, praktiski neļāva „Spurs” gūt vieglus punktus. „Warriors” uz brīdi ieguva arī 16 punktu pārsvaru, taču vienmēr, kad likās, ka spēles liktenis jau tūlīt būs izšķirts, „Spurs” ar mini izrāvienu nedaudz atguvās.

Pēdējās ceturtdaļas sākumā laukumā atgriezās Bertāns, bet „Warriors” netrāpīja deviņus no pirmajiem desmit metieniem. Bertānam tika uzticēta Tompsona segšana, un Dāvja rezultatīva piespēle palīdzēja pievilkt līdz 75:85, un „Spurs” varēja tikt arī tuvāk, ja vien Andersons ātrajā uzbrukumā būtu noķēris bumbu, nevis izlaidis to autā.

Taču „Spurs” tāpat lika „Warriors” nervozēt. Spēlējot ar garo sastāvu, kurā Bertāns varēja variēties starp Tompsona un Durenta segšanu, „Spurs” aizsardzība izskatījās ļoti labi, bet uzbrukumā pēc Oldridža danka trīs minūtes pirms beigām Sanantonio pievilka līdz 83:89. Bertāns pēc tam iemeta tālmetienu no stūra, pievelkot līdz -5, turklāt nākamajā epizodē Bertāns izturēja aizsardzībā viens pret vienu pret Durentu, piespiežot viņu aizmest garām pustālo metienu.

Pēdējā minūtē pēc Oldridža soda metieniem „Spurs” pietuvojās līdz 91:93, un Bertāns un Gejs ar aktīvu presingu piespieda Grīnu laukuma centrā pieprasīt minūtes pārtraukumu. Durents gan tāpat iemeta pustālo pāri rokām, bet nākamajā uzbrukumā nesapratās Džinobili un Oldridžs, zaudējot bumbu. Nonākot sešu punktu atstatumā, „Spurs” izmisīgi centās uzbrukt no tālās distances, savu iespēju neizmantoja arī Bertāns, un uzvaru tomēr nosargāja „Warriors” ar 99:91.