Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Bindulim operācija, divi atskaitīti

Kristofers Bindulis © f64

Latvijas hokeja izlases nometni pametis vārtsargs Māris Jučers un uzbrucējs Renārs Krastenbergs, savukārt aizsargs Kristofers Bindulis iedzīvojies savainojumā, vēsta Latvijas Hokeja federācija.

Kristofers Bindulis paguva aizvadīt tikai vienu pārbaudes spēli, pirmajā mačā Slovākijā (1:4) nospēlējot tieši 12 minūtes un nopelnot divas soda minūtes un negatīvu lietderību -1. 22 gadus vecais Bindulis šosezon debitēja Amerikas Hokeja līgā, Hēršijas "Bears" sastāvā 12 spēlēs izdarot vienu rezultatīvu piespēli, bet Dienvidkarolīnas "Stingrays" rindās ECHL 34 spēlēs tiekot pie 15 (4+11) punktiem. Pirms gada Bindulis debitēja pasaules čempionātā. Aizsargam pēc pleca savainojuma būs nepieciešama operācija.

Māris Jučers piedalījās divās pārbaudes spēlēs, mājās pret Somiju (0:5) atvairot 21 no 26 metieniem un pirmajā spēlē Slovākijā tiekot galā tikai ar trim no pieciem metieniem, tiekot nomainīts jau pirmās trešdaļas beigās. Sezonu 30 gadus vecais vārtsargs pavadīja Lionā, Francijas čempionātā 32 spēlēs atvairot 88,9% metienu (12. vieta līgā) un ielaižot vidēji 3,17 ripas (9. vieta līgā). Klubs ar kādreizējo Rīgas "Dinamo" vārtu vīru sadarbību neturpinās. Jučers bijis trijos pasaules čempionātos. Pagaidām nav skaidrības, kad un vai no Ziemeļamerikas pēc Kolumbusas "Blue Jackets" izkrišanas no Stenlija kausa tiek gaidīts vārtsargs Matīss Edmunds Kivlenieks,

Savukārt Latvijas U20 izlases uzbrucējs Renārs Krastenbergs aizvadīja trīs pārbaudes spēles - abas pret Somiju un pēdējo Slovākijā, tajā aizvadot deviņas minūtes un 49 sekundes. Trīs mačos Krastenbergam negatīva lietderība -1, divas soda minūtes un viens metiens pa vārtiem. 19 gadus vecais spēlētājs sezonā pārstāvēja Ontārio Hokeja līgas komandu Ošavas "Generals", ar 38 (21+17) punktiem 61 spēlē būdams septītais rezultatīvākais vienībā. Trīs izslēgšanas spēlēs viņam vieni vārti un četras soda minūtes.

Jāpiebilst, ka šārīta treniņā sāpīgi ar ripu dabūja gan Miķelis Rēdlihs, gan Guntis Galviņš. Ja aizsargs pēc sniegtās palīdzības turpināja nodarbību, Rēdlihs ledu pameta tikai komandas biedru pavadībā un treniņu nepabeidza.