Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Iemūžinās Artūra Irbes numuru

© f64

Ceturtdien pirms nākamās pārbaudes spēles pret Šveici "Arēnā Rīga" tiks iemūžināts Latvijas hokeja leģendas Artūra Irbes krekls ar pirmo numuru.

Divu NHL Zvaigžņu spēļu dalībnieks Irbe Latvijas izlasi pārstāvējis deviņos pasaules čempionātos un divās olimpiskajās spēlēs. Nacionālajā hokeja līgā Irbe pārstāvējis Sanhosē "Sharks", Dalasas "Stars", Vankūveras "Canucks" un Karolīnas "Hurricanes", regulārajā sezonā piedaloties 568 mačos, bet Stenlija kausā - 51.

Irbe, kuram februārī apritēja 51 gads, Nacionālajā hokeja līgā ir strādājis arī kā Vašingtonas "Capitals" un Bufalo "Sabres" vārtsargu treneris, bet pagājušā gada augustā viņš kļuva par Latvijas čempionvienības "Kurbada" vārtsargu treneri. Savulaik Irbe pārstāvēja arī PSRS izlasi, tās rindās kļūstot par 1989. un 1990. gada pasaules čempionu.

"Nebūtu hokeja, nebūtu arī tāda pasākuma. Nebūtu līdzjutēju, nebūtu tādas ažiotāžas. Un nebūtu cilvēku, kuri man palīdzēja spert pirmos soļus hokejā un iemīlēt sportu - īpaši hokeju -, tad noteikti nekas tāds nevarētu notikt.

Tā ka šie varētu būt svētki ļoti daudziem," sarunā ar Sportacentrs.com sacīja Artūrs Irbe. "Par gaidāmo pasākumu uzzināju tikai nupat šajās dienās, kad mani uzrunāja ģenerālsekretārs Viesturs Koziols, tā bija federācijas iniciatīva. Kopš manas pēdējās spēles izlasē apritējis jau vairāk nekā desmit gadu, un šī būs laba iespēja pabūt kopā un papriecāties ar pārējiem, kuri devuši savu ieguldījumu. Un zināmā mērā pateikt viņiem paldies."