Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Sākas Eiropas komandu čempionāts skvošā

© Publicitātes foto

No trešdienas, 25. aprīļa līdz 28. aprīlim Rīgā notiks līdz šim vērienīgākais skvoša pasākums Latvijā - Eiropas komandu čempionāts (ETC) 3. divīzijai. Čempionātā plāno piedalīties rekordliels dalībnieku skaits - 27 izlases - 9 sieviešu un 18 vīriešu izlases no kopumā 20 valstīm.

No trešdienas, 25. aprīļa līdz 28. aprīlim Rīgā notiks līdz šim vērienīgākais skvoša pasākums Latvijā - Eiropas komandu čempionāts (ETC) 3. divīzijai. Čempionātā plāno piedalīties rekordliels dalībnieku skaits - 27 izlases - 9 sieviešu un 18 vīriešu izlases no kopumā 20 valstīm.

Latvija startēs gan ar sieviešu, gan vīriešu izlasi. Lielākas cerības saistāmas ar dāmu izlasi, kuras līdere būs Latvijas vienīgā profesionālā skvoša spēlētāja Ineta Mackeviča, kas dzīvo un trenējas Vācijā. Pēdējā mēneša laikā Ineta labi startējusi dažādos starptautiskos turnīros, pakāpjoties Pasaules skvoša asociācijas reitingā līdz 77. pozīcijai. Līdz šim Ineta Mackeviča ETC nav zaudējusi nevienu spēli. Līdz šim augstākais sasniegums Latvijai ETC bija dāmu komandas izcīnītā bronza Amsterdamā 2013. gadā. Toreizējās medaļu izcīnītājas - Ineta Mackeviča, Liene Rieba un Baiba Lulle spēlēs arī čempionātā Rīgā.

Diemžēl, vīriešu izlasei nevarēs palīdzēt trīspadsmitkārtējais Latvijas čempions skvošā Aleksandrs Pāvulāns, jo viņam būs jāpilda turnīra galvenā tiesneša pienākumi.

ETC katrā komandu mačā sacenšas 3 dāmas un 4 kungi. Katras komandas spēcīgākais spēlētājs sacenšas ar pretinieku komandas spēcīgāko spēlētāju, 2. nummurs ar 2. utt. Uzvarētājkomanda tiek noteikta, summējot visu dalībnieku spēļu rezultātus. Komandas, kas čempionātā iegūs pirmās divas vietas, iegūs tiesības spēlēt 2. divīzijā, kur Latvija līdz šim vēl nekad nav spēlējusi, jo skvošs vēl Latvijā nav ar tik bagātām tradīcijām un resursiem, kā virknē rietumvalstu. ETC notiek kopumā trīs divīzijās. 1. un 2. divīzijas turnīri šogad notiks no 2. līdz 5. maijam Polijā.

Komandu sastāvs ir spēcīgs, dalībnieku vidū ir vairākas komandas, kas pērn vai iepriekš startējušas 2. divīzijā, kā arī tādas, kas tajā pretendē iekļūt. Uz Rīgu izdevies atvilināt arī tādas komandas, kuras nav iepriekš regulāri startējušas ETC.

Vīriešu komandā iekļauti 6 spēlētāji, sieviešu komandā - 5 spēlētājas.

Sieviešu komandas sastāvs:

Ineta Mackeviča, Liene Rieba, Baiba Lulle, Elīza Dombrovska, Dace Vīgante.

Vīriešu komandas sastāvs

Arturs Peredistijs, Kārlis Pekstiņš, Kaspars Purgailis, Arturs Zaicevs, Jānis Plūme.

Publicitātes foto

Latvijas apakšgrupu spēles:

25.04 pl. 9:00 Latvija - Monako, sievietes

10:30 Latvija - Norvēģija, vīrieši

13:30 Latvija - Ukraina, sievietes

15:00 Latvija - Gibraltārs, vīrieši

26.04 - 9:00 Latvija - Norvēģija, sievietes

15:00 Latvija - Grieķija, vīrieši

19:00 Latvija - Baltkrievija, vīrieši

Latvijas 25. aprīļa rīta spēles translēs arī sportacentrs.com TV.

Papildu informācija: etc3latvia.lv.

Turnīru atbalsta: SIA Poligrāfijas grupa MŪKUSALA, SIA CIDO Grupa, SIA Promoter, SIA SRC Sigulda, SIA MEDSPORT, čempionātu līdzfinansē arī no valsts budžeta līdzekļiem.

Eiropas komandu čempionāts skvošā norisināsies Rīgā, Pepsi centrā, Uzvaras bulvārī 10.