Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Vāciešiem trešais spēlētājs no NHL

Korbiniars Holcers kļuvis par trešo NHL spēlētāju, kurš palīdzēs Vācijas izlasei pasaules čempionātā. © scanpix.ee

Latvijas pretiniecei Vācijas hokeja izlasei, pievienojies Ņujorkas "Islanders" aizsargs Deniss Zaidenbergs, kurš par spēlēšanu pasaules čempionātā paziņoja pirms divām nedēļām. Komandas rīcībā jau ir arī Leons Draizaitls, un tāpat savu jāvārdu devis cits aizsargs Korbiniars Holcers.

"Deniss ir absolūts līderis. Esam ļoti priecīgi par viņa ierašanos. Viņš mūsu aizsardzībai dod lielisku stabilitāti," sacīja izlases galvenais treneris Marko Šturms. 36 gadus vecais aizsargs šosezon 28 spēlēs izdarīja piecas rezultatīvas piespēles un dosies uz savu piekto pasaules čempionātu. Pēc Anaheimas "Ducks" zaudējuma Stenlija kausa pirmajā kārtā pret Sanhosē "Sharks" (0-4) piekrišanu spēlēšanai pasaules čempionātā devis arī 30 gadus vecais aizsargs Korbiniars Holcers, kurš "Ducks" rindās aizvadīja 16 spēles, punktus negūstot, un Stenlija kausā laukumā nedevās. Viņam tas būs trešais čempionāts.

Toties pēc Losandželosas "Kings" izkrišanas pret debitanti Vegasas "Golden Knights" (0-4) uz Dāniju nedosies 25 gadus vecais uzbrucējs Tobiass Rīders, kurš regulāro sezonu sāka Arizonas "Coyotes" un 78 spēlēs nopelnīja 35 (12+23) punktus.

"Tobiass gribēja būt kopā ar mums, taču viņa situācija ar līgumu pirms nākamās sezonas ir neskaidra - risks ir pārāk liels. Jo īpaši, atceroties, ka pēdējos divos čempionātos viņš guva savainojumus. Tā ka pilnībā saprotu viņa lēmumu." Stenlija kausā Rīders punktus neguva.

No vācu spēlētājiem cīņu par Stenlija kausu turpina divi hokejisti, kuru komandas sērijā tiksies savā starpā. Pitsburgas "Penguins" uzbrucējs Toms Kīnhakls regulārajā sezonā 69 spēlēs tika pie astoņiem (2+6) punktiem, bet sešās spēlēs Stenlija kausā pagaidām ir sausā. Savukārt Vašingtonas "Capitals" vārtsargs Filips Grūbauers regulārajā sezonā piedalījās 35 spēlēs, atvairot 92,3% metienu un ielaižot vidēji 2,35 ripas, bet Stenlija kausa pirmajā kārtā laukumā devās divos mačos.