Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Kurucs gatavs palīdzēt U20 izlasei

Pirms četriem gadiem U16 izlase izcīnīja sudraba medaļas. © FIBA

Iespējams, ka šogad Latvijas U20 basketbola izlase būs viena no spēcīgākajām tās pastāvēšanas vēsturē. Kā ziņo basket.lv, tad vismaz mutiski palīdzību izlasei solījuši vairāki potenciālie līderi, kuri ikdienā spēlē ārzemju klubos. Tostarp arī pēdējā laikā bieži aprunātais Rodions Kurucs.

Pēc tam, kad pagājušajā gadā U20 izlasei dažādu iemeslu dēļ atteica vairāk kā pieci potenciāli izlases līderi, tā sava vecuma Eiropas čempionātā izkrita no elites divīzijas un šogad būs jāmeklē veidi, kā tajā atgriezties. Lai labāk izprastu šīs izlases potenciālu, der atgādināt 2014. gada Eiropas čempionātu U16 izlasēm, kad jaunie latvieši izcīnīja otro vietu. Šogad visi tā laika spēlētāji ir sasnieguši divdesmitgadnieku vecumu un, ja vien pērn nebūtu izkrišana no elites, kas zina, varbūt arī šogad Latvijas izlase pacīnītos par augstām vietām. Ar piebildi, ja izdotos sapulcēt visus šā vecuma labākos spēlētājus, bet tagad šim gadagājuma spēlētājiem jācīnās par atgriešanos elitē.

Pagaidām izlases galvenajam trenerim Agrim Galvanovskim nav lielu problēmu ar sastāva komplektāciju, jo vismaz vārdiski dalību tajā ir apstiprinājuši vairāki potenciālie līderi. Ieskaitot Rodionu Kurucu, kurš ir paspējis atzīmēties arī nacionālajā izlasē, kurš jau vairākus gadus atrodas “Barcelona” aprūpē un kurš šogad atkārtoti ir pieteicies NBA draftam.

Tāpat piekrišanu spēlēt izlasē devis Itālijā spēlējošais Artūrs Strautiņš. No savainojuma ir atlabis Kristers Zoriks, Ziemeļamerikā studentu līgā pieklājīgu sezonu aizvadījis Roberts Blumbergs.

Jau ir zināms, ka izlase gatavošanos Eiropas čempionātam uzsāks 11. jūnijā un jau šobrīd ir sarunātas četras pārbaudes spēles. 18. un 19. jūnijā Kauņā būs spēles ar lietuviešiem, 3. un 4. jūlijā Rīgā ar Krievijas vienaudžiem un 7. un 9. jūlijā atkal Rīgā divas pārbaudes spēles ar Gruzijas izlasi. Vēl divas spēles plānotas jūnija beigās, taču vēl nav zināmi pretinieki.

U20 čempionāts B divīzijā notiks no 13. līdz 22. jūlijam Sofijā un mūsējo pretinieki apakšgrupā būs Azerbaidžānas, Beļģijas, Baltkrievijas un Maķedonijas izlases. Ceļazīmes uz nākamā gada elites čempionātu izcīnīs visa turnīra pirmo trīs vietu ieguvējas.